Kronika preteklih 24. ur : hudo poškodovana kolesarka

Fotografija je zgolj simbolična.

Policisti so v minulih 24 urah na interventno številko policije 113 sprejeli 1360 klicev. Posredovali smo v 513 interventnih dogodkih. Med drugim so obravnavali 70 kaznivih dejanj, 73 kršitev javnega reda in miru ter 93 prometnih nesreč.

 

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 28 tatvin, 18 poškodovanj tuje stvari, 7 vlomov, 5 groženj, 4 povzročitve telesne poškodbe, po 2 kaznivi dejanji nasilja v družini in ponarejanja denarja, ter po 1 ponarejanje listin, rop, preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi in kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

Na področju javnega reda in miru so 57 krat intervenirali na javnih in 16 krat v zasebnih prostorih. Zaradi hujših kršitev javnega reda in miru so pridržali 2 kršitelja in izrekli 2 ukrepa prepovedi približevanja.

V 81 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 9 so bili udeleženci lahko in v 3 hudo telesno poškodovani. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so pridržali 1 kršitelja in zasegli 12 vozil.

Včeraj,  okoli  14.  ure  se  je  v Kriški vasi zgodila prometna nesreča, v kateri  je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi vožnje preblizu roba padla  in  se  huje telesno  poškodovala.  Z  reševalnim  vozilom  je bila odpeljana  v  UBKC  Ljubljana, njeno  življenje  pa ni ogroženo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 11 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer po 4 na območju PU Maribor in Novo mesto, 2 na območju PU Koper in 1 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ, 4 državljane Sirije, 3 Bosne in Hercegovine in 2 Bangladeša.