V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije 113 sprejeli 1409 klicev. Med 579 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 105 prometnih nesreč, 52 kršitev javnega reda in miru ter 94 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 89 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 14 prometnih nesreč z lahko in 2 z hudo telesno poškodbo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali voznika osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Maribor. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 9 vozil.

Ob 7.01 je v naselju Prečna, občina Novo mesto, osebno vozilo zapeljalo s ceste na brežino in se prevrnilo na streho. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, postavili avto na kolesa, ga umaknili s ceste, odklopili akumulator in z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 8.54 je na cesti Novo mesto–Metlika, pri naselju Vinja vas, občina Novo mesto, osebno vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo na bok. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, postavili avto na kolesa, ga umaknili s ceste in očistili kraj dogodka.

Ob 11.25 sta na trzinski obvoznici pri križišču za industrijsko cono v občini Trzin trčili osebni vozili, pri čemer sta se poškodovali dve osebi. Gasilci CZR Domžale in PGD Trzin so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč pri oskrbi in prenosu težje poškodovane osebe, odklopili akumulatorja in posuli razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom.

Ob 13.19 je na trzinski obvoznici v smeri Domžal v občini Trzin prišlo do verižnega trčenja dveh osebnih vozil. Gasilci CZR Domžale in PGD Trzin so zavarovali kraj dogodka ter na vozilih odklopili akumulatorja. Poškodovanih ni bilo.

Ob 13.29 ja na regionalni cesti med Postojno in Planino, občina Postojna, voznica z osebnim vozilom zapeljala s cestišča v obcestni jarek. V nesreči se je ena oseba poškodovala. Gasilci PGD Postojna so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom iz vozila rešili osebo ter pomagali reševalcem in policiji. Reševalci NMP Postojna so poškodovano voznico oskrbeli in prepeljali na nadaljnje zdravljenje.

Ob 14.39 je na Kidričevi ulici v Celju prišlo do naleta tovornega in dveh osebnih vozil. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, oskrbeli poškodovano osebo in odklopili akumulatorje ter z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine. Poškodovano osebo so reševalci NMP Celje prepeljali v SB Celje.

Ob 15.41 je na cesti Dravograd–Maribor v naselju Sv. Boštjan, občina Dravograd, osebno vozilo zapeljalo s cestišča ter se zagozdilo med drevesa. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem in PGD Radlje ob Dravi so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo in jo prenesli do reševalnega vozila. Reševalci ZRCK so poškodovanca oskrbeli ter prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 18.55 se je v naselju Lokovina, občina Dobrna, kombinirano vozilo trčilo v drevo. Gasilci PGE Celje in PGD Velenje so zavarovali in razsvetlili kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč ponesrečencu, usmerjali promet, posipali cestišče z vpojnimi sredstvi in ga očistili ter nudili pomoč vlečni službi. Ena poškodovano osebo so reševalci NMP prepeljali v SB Celje.

Ob 22.06 je v naselju Drbetinci, občina Sveti Andraž v Slovenskih goricah, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci PGD Ptuj, Gornja Radgona in JZ GB Maribor so odklopili akumulator, s tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo ter pomagali reševalcem NMP pri oskrbi ponesrečenca.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 38 intervencij na javnem kraju in 14 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 2 kršitelja na območju Policijske uprave Ljubljana. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja 3 osebam na območju Policijskih uprav Celje, Kraj in Nova Gorica.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 49 tatvin, 15 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 6 groženj, 5 povzročitev telesnih poškodb, 3 ponarejanja denarja, 2 nasilji v družini in 1 ponarejanje listin.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 182 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 127 na območju PU Koper in 55 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Burundija (55), Afganistana (39) in Rusije (34).

 

Spletno uredništvo