V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.533 klicev. Med 620 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 119 prometnih nesreč, 69 kršitev javnega reda in miru ter 92 kaznivih dejanj.

V 102 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 14 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je izgubila življenje 1 oseba. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo.

Ob 5.13 sta na gorenjski avtocesti med Šmartnim in Brodom, občina Ljubljana, v smeri Ljubljane pri prehitevanju trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na enem vozilu in nudili prvo pomoč trem lažje poškodovanim osebam do prihoda reševalcev. Reševalci NMP Ljubljana so eno odraslo osebo in dva otroka na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 15.04 sta na glavni cesti pri Logu v občini Sevnica trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci PGD Sevnica so kraj zavarovali, odklopili akumulatorja, zavarovali kraj pristanka helikopterja, z vozišča odstranili vozili, očistili vozišče, nudili pomoč reševalcem NMP in policistom. Reševalci NMP Sevnica so poškodovanega motorista na kraju oskrbeli, v UKC Ljubljana pa je poškodovanca prepeljal helikopter SV skupaj z dežurno ekipo HNMP Maribor.

Ob 15.53 sta se na cesti Razdrto – Manče, občina Vipava, pri padcu z motorji poškodovala motorista. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj nesreče, z vozišča odmaknili motorni kolesi, nudili pomoč reševalcem NMP Ajdovščina, ki so v nesreči poškodovano osebo na kraju oskrbeli in nato z reševalnim vozilom prepeljali v nadaljnjo oskrbo v SB Šempeter pri Gorici.

Ob 18.34 je na avtocesti med uvozom Postojna in počivališčem Ravbarkomanda, občina Postojna, osebno vozilo s prikolico zapeljalo s cestišča in trčilo v odbojno ograjo. Gasilci PGD Postojna so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na hibridnem vozilu, stabilizirali vozilo, nudili pomoč reševalcem NMP Postojna pri oskrbi poškodovanih oseb ter prenosu le-te do helikopterja. Zaradi hitrejšega dostopa do mesta pristanka helikopterja so gasilci s tehničnim posegom odstranili zaščitno ograjo. Ena poškodovana oseba je bila s helikopterjem SV prepeljana v UKC Ljubljana, druga poškodovana oseba je bila prepeljana v ZD Postojna, tretja oseba pa je v nesreči umrla. Zaradi dogodka je bila avtocesta kratkotrajno zaprta.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 50 intervencij na javnem kraju, 19 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali.
Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 45 tatvin, 16 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 4 povzročitve telesnih poškodb, 4 grožnje, 3 ponarejanja listin, 3 ponarejanja denarja, 3 nasilja v družini in 1 drzno tatvino.

Od 4. 7. 2022 do 5. 7. 2022 je bil v Ljubljani ukradeno kombinirano vozilo Peugeot Boxer, 2.0 HDI, bele barve, letnik 2017, reg. št. CE AL-885.

V noči na 5. 7. 2022 je bil v Škofji Loki ukraden Renault clio 1.5 DCI, rdeče barve, letnik 2016, registrskih oznak LJ 508-LG.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 78 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 43 na območju PU Koper, 31 na območju PU Novo mesto, 3 na območju PU Maribor in 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (52), Afganistana (13) in Pakistana (7).

 

Spletno uredništvo