V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1220 klicev. Med 454 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 79 prometnih nesreč, 61 kršitev javnega reda in miru ter 55 kaznivih dejanj.

 

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 15 tatvin, 14 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 4 grožnje, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, po 2 kaznivi dejanji nasilje v družini in ponarejanje listin ter po 1 kaznivo dejanje povzročitev telesne poškodbe in preprečitev uradnega dejanja uradni osebi.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 40 intervencij na javnem kraju in 21 v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja na območju policijske uprave Maribor.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebama, na območju policijskih uprav Ljubljana in Maribor, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozila.

V 60 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 14 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 4 prometnih nesrečah huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je 1 oseba umrla.

18. 7. 2021 ob 22.13 se je na regionalni cesti Sele Vrhe, Občina Slovenj Gradec, zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla.

24-letni voznik reševalnega vozila je vozil po regionalni cesti iz smeri Slovenj Gradca proti Kotljam. Ko je pripeljal do nepreglednega desnega ovinka, je izgubil oblast nad vozilom in pričel drseti na nasprotno smerno vozišče, kjer je čelno trčil v osebni avtomobil, katerega je nasproti pripeljal 26-letni voznik. V prometni nesreči se je kot sopotnik na posteljnem delu v oskrbovalnem prostoru reševalnega vozila hudo poškodoval 85-letni potnik in zaradi poškodb na kraju nesreče umrl. V oskrbovalnem prostoru reševalnega vozila sta bila tudi 21-letni reševalec in 75-letni potnik, ki sta bila lahko telesno poškodovana. Prav tako je bil lahko poškodovan voznik reševalnega vozila, voznik osebnega avtomobila pa je zadobil hude telesne poškodbe.

Policisti Postaje prometne policije Celje okoliščine prometne nesreče še preiskujejo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 21 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 12 na območju PU Maribor in 9 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (6), Egipta (5) in Poljske (4).