V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.782 klicev. Med 721 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 126 prometnih nesreč, 112 kršitev javnega reda in miru ter 83 kaznivih dejanj.

 

V 111 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 14 so bili udeleženci lažje in v 1 nesreči pa hudo telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 14.05 je na cesti Dobeno–Rašica, občina Ljubljana, padel kolesar. Gasilci GB Ljubljana in gorski reševalci GRS Ljubljana so poškodovanca imobilizirali, z nosili prenesli do ceste in ga v oskrbo predali reševalcem NMP.

Ob 16.13 je na cesti Markišavci–Puconci, občina Murska Sobota, osebno vozilo zapeljalo s cestišča v jarek. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP Murska Sobota pri oskrbi poškodovane osebe. Reševalci so jo prepeljali v SB Murska Sobota.

Ob 17.05 sta na izolski obvoznici trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč izolskim reševalcem NMP oskrbi dveh poškodovanih oseb.

Ob 18.49 je na AC okoli 1,5 kilometra pred počivališčem Zima, smer Maribor – Celje, občina Šentjur, osebno vozilo trčilo v zaščitno ograjo na odstavnem pasu. Gasilci PGE Celje so kraj zavarovali, odklopili akumulator, vozišče posuli z vpojnimi sredstvi in ga očistili ter nudili pomoč policiji. Poškodovanih ni bilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 86 intervencij na javnem kraju, 26 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 39 tatvin, 22 poškodovanj tuje stvari, 12 vlomov, po 3 povzročitve telesnih poškodb in nasilja v družini, 2 ponarejanji denarja, ter po 1 rop in grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 158 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 106 na območju PU Novo mesto in 52 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Kube (43), Indije (35), Rusije (30).

Najdaljša noč, ki je za nami, je bila za Gasilce zelo aktivna. Medtem, ko je večina državljanov rajala, so se gasilci ob zaključku leta pa vse do zgodnjih jutranjih ur borili z številnimi požari, ki so bili v veliki meri posledica nepravilne ali malomarne rabe pirotehničnih izdelkov.

Vir: posnetek zaslona Uprave RS za zaščito in reševanje

 

Spletno uredništvo