V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.391 klicev. Med 547 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 136 prometnih nesreč, 40 kršitev javnega reda in miru, ter 81 kaznivih dejanj.

V 125 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 2 voznikoma zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 1.30 se je na cesti Mengeš–Domžale pri križišču za Groblje, občina Domžale, pri padcu poškodoval kolesar. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu ponesrečenca do reševalnega vozila.

Ob 6.22 je na hitri cesti med priključkoma Ajdovščina in Selo, občina Ajdovščina, osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč policiji. Aktivirani so bili tudi gasilci JZ GRD GE Nova Gorica, vendar njihova pomoč ni bila potrebna. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 12.25 je pred naseljem Velike Lese, občina Ivančna Gorica, voznik izgubil nadzor nad osebnim vozilom, zapeljal s cestišča in obstal v jarku. Gasilci PGD Stična so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP.

Ob 16.29 je na cesti med Mariborom in Dravogradom v naselju Zgornji Boč, občina Selnica ob Dravi, osebno vozilo zapeljalo s ceste. Gasilci JZ GB Maribor in PGD Radlje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Ob 18.33 je pri naselju Dol pri Vogljah, občina Sežana, osebno vozilo s cestišča zapeljalo v grmovje. Gasilci ZGRS Sežana so zavarovali kraj dogodka, porezali grmovje, odklopili akumulator, voznika iznesli iz vozila in ga v oskrbo predali reševalcem NMP Sežana.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 30 intervencij na javnem kraju, 10 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 6 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V torek nekaj po 11.30 je bila policija obveščena, da se v prostorih sodišča v Ljubljani nahaja nevaren predmet, po neuradnih informacijah so dobili obvestilo o podtaknjeni bombi. Policisti so kraj zavarovali, stavbo izpraznili in jo pregledali. Pri pregledu nevarnih predmetov ni bilo odkritih. Zaradi tega dogodka je odpadlo tudi nekaj razpisanih sodnih obravnav. Po vseh ugotovljenih okoliščinah bodo policisti o tem obvestili pristojno državno tožilstvo.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 37 tatvin, 18 vlomov, 8 nasilij v družini, 7 poškodovanj tuje stvari, 4 grožnje, 2 ropa, 2 ponarejanji denarja, 1 povzročitev telesne poškodbe, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 71 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 56 na območju PU Novo mesto in 15 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (15), Nepala (9) in Indije (7).

Spletno uredništvo