V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.598 klicev. Med 642 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 132 prometnih nesreč, 55 kršitev javnega reda in miru ter 92 kaznivih dejanj.

V 105 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 23 nesrečah so bili udeleženci lažje, v  4 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo.

Ob 6.10 je v naselju Brekovice, občina Žiri, osebno vozilo trčilo v brežino in obstalo na vozišču. Gasilci PGD Dobračeva so prometno in požarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu, z vpojnimi sredstvi posuli po vozišču iztekle motorne tekočine in nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Škofja Loka, ki so nato poškodovanca dokončno oskrbeli in prepeljali v nadaljnjo oskrbo.

Ob 6.34 sta na avtocesti v smeri Maribor – Celje pred izvozom Celje vzhod, občina Celje, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali po vozišču razlite motorne tekočine in nudili prvo pomoč ponesrečencem do prihoda reševalcev NMP. Reševalci NMP Celje so v nesreči štiri poškodovane osebe na kraj oskrbeli in nato prepeljali v nadaljnjo oskrbo v SB Celje.

Ob 8.25 sta na Mariborski cesti v Celju trčila kombinirano in tovorno vozilo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali po vozišču razlite motorne tekočine in nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP, ki so jo oskrbeli na kraju in nato prepeljali v SB Celje.

Ob 10.32 sta v naselju Parižlje v občini Braslovče trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje in PGD Parižlje-Topovlje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali po vozišču razlite motorne tekočine in nudili pomoč poškodovanima osebama do prihoda reševalcev NMP, ki so nato oba poškodovanca na kraju oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Ob 17.02 je v naselju Suho v občini Dobje osebno vozilo zapeljalo z vozišča, trčilo v drevo in se pri tem prevrnilo na streho. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom iz vozila rešili osebo in nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP, ki so jo nato na kraju oskrbeli in prepeljali v nadaljnjo oskrbo v SB Celje.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 38 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 38 tatvin, 25 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 3 ponarejanja denarja, 3 nasilja v družini, 3 grožnje, 2 povzročitvi telesnih poškodb ter 1 ponarejanje listin.

V noči na 26. 7. 2022 je bil v Ljubljani ukraden Renault grand scenic, kovinsko sive barve, letnik 2021, registrskih oznak LJ 43-KFR.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 69 oseb, 42 na območju PU Novo mesto in 27 na območju PU Koper. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Burundija (27), Afganistana (12) in Irana (11).

 

Spletno uredništvo