V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije 113 sprejeli 1525 klicev. Med 599 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali policisti, so med drugim obravnavali 123 prometnih nesreč, 91 kršitev javnega reda in miru ter 77 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 99 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 19 prometnih nesreč z lahko in 4 z hudo telesno poškodbo ter 1 prometno nesrečo s smrtnim izidom.

Ob 15.29 sta na odseku regionalne ceste Idrija–Godovič, občina Idrija, trčila motocikel in tovorno vozilo. Pri tem se je poškodoval motorist. Gasilci PGD Idrija so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč poškodovanemu motoristu do prihoda reševalcev NMP Idrija, na vozilih odklopili akumulatorja in poskrbeli za nevtralizacijo razlitih tekočin na vozišču. Pri varovanju in usmerjanju prometa so jim nudili pomoč gasilci PGD Godovič.

Ob 14.17 se je na cesti v Gabrjah, občina Dobrova-Polhov Gradec, prevrnilo osebno vozilo. Domačini so vozilo postavili na kolesa. Gasilci GB Ljubljana ter PGD Dobrova in Hruševo so odklopili akumulator, posuli absorbent po izteklih motornih tekočinah ter opravili ogled. Dve poškodovani osebi so prevzeli reševalci NMP Ljubljana.

Ob 14.02 se je na cesti Jereka – Koprivnik, občina Bohinj, pri padcu z motociklom poškodoval motorist. Gasilci PGD Bohinjska Bistrica so zavarovali kraj nesreče, do prihoda NMP nudili pomoč poškodovanemu motoristu, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter motor odstranili s cestišča. Poškodovanca so prevzeli reševalci NMP Bohinj in Bled.

Okoli 13.45 se je izven naselja Gorica pri Slivnici zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. 78-letni voznik iz okolice Kozjega je vozil osebni avto na relaciji Šentjur – Gorica pri Slivnici. Na ravnem in preglednem delu ceste je nenadoma zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v osebni avto, s katerim je v tistem trenutku iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 50-letni moški iz Gorice pri Slivnici. 78-letni moški je zaradi poškodb umrl na kraju nesreče, 50-letnik pa se je lažje telesno poškodoval.

Ob 12.08 sta pri Žužemberku trčila osebno vozilo in motocikel. Gasilci PGD Žužemberk so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč ponesrečenemu motoristu, odklopili akumulatorja in usmerjali promet. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so osebo oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Maribor. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 7 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Celje, Murska Sobota in Novo mesto.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 72 intervencij na javnem kraju in 19 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali enega kršitelja na območju Policijske uprave Ljubljana.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 37 tatvin, 10 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 7 povzročitev telesnih poškodb, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 3 nasilja v družini, 3 ponarejanja denarja, 2 grožnji in 2 preprečitvi uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 110 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 96 na območju PU Koper in 14 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (45), Indije (37) in Bangladeša (8).

 

Spletno uredništvo