V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.427 klicev. Med 543 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 98 prometnih nesreč, 82 kršitev javnega reda in miru, ter 80 kaznivih dejanj.

V 88 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 8 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 12 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 14.34 je na avtobusni postaji v Piranu avtobus pri vzvratni vožnji stisnil mimoidočo občanko ob zid. Prehospitalna enota Obala je poškodovano osebo oskrbela, reševalci Reševalne službe slovenske Istre pa so jo prepeljali v SB Izola.

Ob 20.19 je pri Osnovni šoli na Reški cesti v Hrpeljah, občina Hrpelje-Kozina, osebno vozilo zbilo pešca. Gasilci PGD Materija so zavarovali kraj nesreče, poškodovanega pešca pa so oskrbeli reševalci NMP Hrpelje in ga odpeljali v Izolsko bolnišnico.

Ob 23.57 je na cesti Bivij–Ankaran, občina Koper, osebno vozilo zapeljalo s cestišča v jarek in se prevrnil na streho. Gasilci JZ GB Koper so požagali veje in tako omogočili vozniku izstop iz vozila. Na kraju dogodka je bil tudi zdravnik NMP Koper, a voznik ni potreboval zdravniške oskrbe.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 65 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 35 tatvin, 25 poškodovanj tuje stvari, 5 povzročitev telesne poškodbe, 5 vlomov, 3 rope, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 nasilji v družini, ter 2 grožnji.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 121 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 68 na območju PU Novo mesto, 18 na območju PU Celje, 18 na območju PU Koper in 17 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Indije (40), Burundija (28) in Pakistana (11).

 

Spletno uredništvo