V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.414 klicev. Med 560 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 135 prometnih nesreč, 46 kršitev javnega reda in miru ter 77 kaznivih dejanj.

V 118 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je ena oseba izgubila življenje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika na območju PU Ljubljana.

Ob 9.24 sta trčili vozili v križišču Šubičeve ulice in Prešernove ceste. Gasilci GB Ljubljana so s tehničnim posegom odprli vrata vozila ter nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu dveh poškodovanih.

9. 11. 2022 ob 11.17 se je na glavni cesti Ljubljana – Kočevje zgodila prometna nesreča v kateri je ena oseba umrla. 47 letni voznik osebnega vozila je vozil iz smeri Dolenje vasi proti Gornjim Ložinam in je izven naselja Rakitnica trčil v nasproti vozečega 52 letnega voznika tovornega vozila. Po trčenju je voznik osebnega vozila trčil še v avtobus, ki ga je izza tovornega vozila vozil 66 letni voznik. Posredovali so tudi gasilci PGD Ribnica, ki so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom odprli vrata osebnega vozila ter nudili pomoč reševalcem pri reanimaciji voznika. Voznik osebnega avtomobila je zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju nesreče. V prometni nesreči sta bili še dve osebi lažje telesno poškodovani.

Ob 21.48 sta v Zaborštu v občini Domžale trčili osebni vozili. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka ter nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP. Prepeljana je bila v UKC Ljubljana.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 33 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja na območju PU Ljubljana in PU Novo mesto, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 4 osebam na območju PU Nova Gorica, PU Maribor in PU Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 28 tatvin, 22 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 6 povzročitev telesnih poškodb, 3 nasilja v družini, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 1 ponarejanje listin ter 1 grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 122 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 81 na območju PU Koper in 41 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Burundija (29), Afganistana (20), Indije (10).

 

Spletno uredništvo