V preteklih 24 urah so na interventno številko policije 113 sprejeli 1524 klicev. Med 594 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, so obravnavali 120 prometnih nesreč, 70 kršitev javnega reda in miru ter 62 kaznivih dejanj.

 

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča s smrtnim izidom, 4 prometne nesreče s hudimi telesnimi poškodbami in 11 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. V preostalih 104 prometnih nesrečah pa je nastala zgolj materialna škoda.

22. 9. 2021 ob 22.25 se je na lokalni cesti v naselju Količevo, v občini Domžale, zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Do nesreče je prišlo, ko je 37-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri naselja Radomlje in med vožnjo zapeljal na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 28-letni voznik osebnega avtomobila. Prišlo je do čelnega trčenja,  pri  čemer  je vozilo 28-letnika odbilo tako, da je trčil še v betonske robnike in parkirano osebno vozilo. 28-letnik je v nesreči zadobil tako  hude  telesne  poškodbe,  da  je  na kraju nesreče umrl. 37-letnik je
utrpel  težje  poškodbe,  vendar  njegovo življenje ni ogroženo. Sopotnik v vozilu  28-letnika  ni bil poškodovan. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil  v  zvezi  suma storitve  kaznivega  dejanja povzročitve prometne nesreče  iz  malomarnosti  in  bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika, zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov pa so kršiteljema zasegli 2 vozili.

Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 49 intervencij na javnih krajih in 21 v zasebnih prostorih. Pridržali so 1 kršitelja in izrekli 1 ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 23 tatvin, 12 kaznivih dejanj poškodovanje tuje stvari, 10 vlomov, 5 kaznivih dejanj ponarejanja denarja, 5 kaznivih dejanj grožnje, 3 kazniva dejanja povezana z zlorabo drog, 1 kaznivo dejanje povzročitve telesne poškodbe, 1 kaznivo dejanje ponarejanja listin, 1  kaznivo dejanje nasilje v družini in 1 kaznivo dejanje ugrabitve.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 39 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 38 na območju PU Koper in 1 na območju PU Ljubljana.
Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (20), Pakistana (6) in Turčije (5).