V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije 113 sprejeli 1347 klicev.

Med 568 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali policisti, so med drugim obravnavali 125 prometnih nesreč, 57 kršitev javnega reda in miru ter 85 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 109 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 14 prometnih nesreč z lahko in 1 s hudo telesno poškodbo ter 1 prometno nesrečo s smrtnim izidom.

2. 8. 2021 ob 5.18 se je na avtocesti Ljubljana – Karavanke, izven naselja Hrušica, zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla ena oseba.
27-letni voznik je vozil osebni avtomobil po desnem voznem pasu avtoceste, iz smeri Lipc proti Hrušici. Ko se je z vozilom pripeljal do kolone tovornih vozil, je zaradi neprilagojene hitrosti s sprednjim delom vozila trčil v zadnji del tovornega vozila s priklopnikom, ki je kot zadnje stalo v koloni tovornih vozil in ga je vozil 36-letni voznik. Voznik osebnega avtomobila je v nesreči utrpel tako hude telesne poškodbe, da je na kraju prometne nesreče umrl.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Maribor.

Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 9 vozil.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 41 intervencij na javnem kraju in 16 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 3 kršitelje na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Celje.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 44 tatvin, 14 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 5 groženj, 6 kaznivih dejanj nasilja v družini, 5 povzročitev telesne poškodbe, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 grožnji, ter po 1 kaznivo dejanje ponarejanja denarja in ponarejanja listin.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja 6 osebam na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje in Nova Gorica.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 19 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 7 na območju PU Novo mesto, 6 na območju PU Koper in 6 na območju PU Maribor. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Bangladeša (5), Afganistana (4) in Albanije (2).