V zadnjih 24 urah so policisti na interventno številko policije 113 sprejeli 903 klicev. Med 369 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 63 prometnih nesreč, 51 kršitev javnega reda in miru ter 49 kaznivih dejanj.

V prometni nesreči na območju PU Celje je umrla ena oseba, v 51 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 3 so bili huje, v 8 nesrečah pa lažje poškodovani. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 10 vozil.

21. 11. 2021 ob 13.18 uri, se je v naselju Belo, Občina Šmarje pri Jelšah, zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. 22 letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz Mestinja proti Šmarju pri Jelšah. V naselju Belo je v desnem nepreglednem ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče, po katerem je takrat pripeljala 54 letna voznica osebnega avtomobila in trčil vanjo. Voznik osebnega avtomobila je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče, voznica osebnega avtomobila pa je bila hudo telesno poškodovana.

Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 33 intervencij na javnih krajih in 18 v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja in izrekli 1 ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 19 vlomov, po 13 tatvin in poškodovanj tuje stvari ter kaznivo dejanje nasilje v družini, grožnje, povzročitve telesne poškodbe in ponarejanje listin.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 22 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 15 na območju PU Novo mesto, 5 na območju PU Koper, 2 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (10), Kosova (5), Kube (4).