V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.358 klicev. Med 567 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 111 prometnih nesreč, 77 kršitev javnega reda in miru ter 61 kaznivih dejanj.

V 101 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 9 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 11.35 je na avtocesti Murska Sobota – Maribor, pri naselju Dragotinci, osebno vozilo trčilo v zaščitno ograjo. Ena oseba se je pri tem lažje poškodovala. Posredovali so gasilci PGD Murska Sobota, Gornja Radgona in Ljutomer. Pomagali so reševalcem NMP in sanirali kraj nesreče.

Ob 11.55 je v kraju Stopče, občina Šentjur, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Ena oseba se je poškodovala. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu ter nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP.

Ob 13.06 je na cesti Postaja – Čepovan, občina Tolmin, osebno vozilo trčilo v obcestni zid. Gasilci PGD Tolmin so odklopili akumulator na vozilu, nevtralizirali po vozišču razlite motorne tekočine in nudili pomoč policiji. Poškodovano vozilo je odpeljala vlečna služba. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 14.17 je pri naselju Povir, občina Sežana, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in se pri tem prevrnilo. Gasilci ZGRS Sežana so požarno in prometno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, postavili vozilo nazaj na kolesa in z absorpcijskim sredstvom posuli po vozišču iztekle motorne tekočine. V nesreči poškodovanega voznika je oskrbela in nato prepeljala na nadaljnje zdravljenje v SB Izola reševalci NMP Sežana.

Ob 15.27 sta v naselju Ložnica, občina Velenje, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Velenje so protinaletno in požarno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, posuli po vozišču razlite tekočine ter nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa in delavcem avtovleke pri nalaganju vozila. V nesreči poškodovani osebi so na kraju oskrbeli reševalci NMP.

Ob 16.04 sta v kraju Vonarje v občini Podčetrtek čelno trčili osebni vozili. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina in PGD Pristava pri Mestinju so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeno osebo in nudili prvo pomoč trem poškodovanim osebam do prihoda reševalcev NMP. Odklopili so akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine, očistili cestišče in nudili pomoč avto vleki. Tri poškodovane osebe so reševalci NMP Šmarje pri Jelšah prepeljali v SB Celje.

Ob 16.30 sta na regionalni cesti Hotedršica – Godovič, občina Logatec čelno trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGD Dolnji Logatec in PGD Hotedršica. Zavarovali so kraj nesreče, nudili pomoč pri oskrbi poškodovancev, odklopili akumulatorje na vozilih ter posuli absorbent po izteklih tekočinah. Reševalci NMP Logatec in NMP Idrija so dve poškodovani osebi prepeljali v UKC Ljubljana.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 53 intervencij na javnem kraju, 24 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, smo pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 32 tatvin, 9 poškodovanj tuje stvari, 8 vlomov, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 grožnje, 1 rop, 1 drzno tatvino, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, 1 ponarejanje denarja ter 1 nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 158 oseb, 79 na območju PU Koper, 75 na območju PU Novo mesto in 40 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Burundija (58), Indije (46) in Afganistana (41).