V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1772 klicev. Med 655 interventnimi dogodki, smo policisti med drugim obravnavali 113 prometnih nesreč, 131 kršitev javnega reda in miru ter 85 kaznivih dejanj.

 

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 41 tatvin, 20 poškodovanj tuje stvari, 9 vlomov, 5 groženj, po 3 kazniva dejanja nasilja v družini in povzročitve telesnih poškodb ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, preprečitev uradnega dejanja uradni osebi, ponarejanje listin in drzna tatvina.

V noči na 31. 7. 2021 je bilo v Ljubljani ukradeno motorno kolo-trikolesnik znamke Piaggio MP3, sive barve, letnik 2015, registrskih številk LJ 60-IR.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 93 intervencij na javnem kraju in 38 v zasebnih prostorih. Pridržali so 4 kršitelje na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Murska Sobota.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozila. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali voznika na območju policijske uprave Ljubljana.

V 95 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 16 nesrečah so bili udeleženci lažje telesno poškodovani, v 2 prometnih nesrečah pa sta 2 osebi umrli.

31. 7. 2021 nekaj po 16. uri je bila na območju PU Celje prometna nesreča, v kateri je umrl motorist. V Lokovici pri Velenju je 59 letni voznik tovornega vozila zapeljal iz stranske na glavno cesto v trenutku, ko je po glavni cesti pripeljal 37 letni voznik motornega kolesa, ki je pričel zavirati, vendar je kljub temu trčil v levi del tovornega vozila. Zaradi hudih poškodb je motorist umrl takoj na kraju nesreče.

31. 7. 2021 ob 00.54 se je na avtocesti Brežice – Ljubljana, izven naselja Čatež ob Savi, UE Brežice, zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla ena oseba.
36-letni voznik je vozil osebni avtomobil po začasnem smernem vozišču avtoceste iz smeri Brežic proti Ljubljani. Na mestu, kjer se začasna preusmeritev konča, je zaradi neprilagojene hitrosti s sprednjim delom svojega vozila silovito trčil v kovinsko varnostno ograjo, katera ločuje obe normalno odprti smerni vozišči. Voznik se je v nesreči tako hudo telesno poškodoval, da je umrl na kraju nesreče, medtem ko sta se 20-letna potnika v vozilu hudo telesno poškodovala in sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v Splošno bolnišnico Brežice.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 54 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 33 na območju PU Novo mesto, 16 na območju PU Koper in 5 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (24), Bangladeša (12) in Afganistana (9).