Krivi smo mi!

Dobro jutro, Slovenija !
Nedeljski komentar Aljuš Pertinač. Vredno branja.👍
KRIVI SMO MI!

Ne, dragi moji, niso krivi oni, o ne. Krivi smo mi, ker jim to dopuščamo. Toda narod si bo pisal sodbo sam, ne vrag mu je ne bo in ne talar, je zapisal Cankar. In mislite, da bi Ivan mirno gledal tele rabote kamarile na oblasti? To vladavino nesposobnih in s pomočjo kompromatov prirejenih raziskav za potrebe ustvarjanja javnega mnenja in plačevanja medijskih objav s plasiranjem oglasov podjetij v državni lasti v medijski kartel v službi režima? Ne bi, vam povem, ne bi.

Če torej hočete, da nam ne bodo vladali izmišljeni gostilniško komični liki tipa Serpentišek ali pa fiktivne literarne junakinje tipa Angelika, da torej ne bo celotna država videti kot Radio Ga Ga, potem bomo morali, boste morali vzeti politično usodo tega naroda v lastne roke. Če ne, pa le vzemite kak angelski piškot in se udobno namestite pred TV-zaslonom, kakšna dobra turška telenovela bo prej ali slej kmalu na sporedu.

Za vas namreč pišem te dolge kolumne, da bi vendarle potegnili glave iz riti in ugotovili, da vas Marjan in kompanija ne jebejo v glavo zastonj, ampak na vaš račun. Jaz jim tega zajebavanja ne mislim več plačevati.

Kaj pa vi?

Bojan Požar je z osebo Aljuš Pertinač.