V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1729 klicev. Med 645 interventnimi dogodki, smo policisti med drugim obravnavali 133 prometnih nesreč, 105 kršitev javnega reda in miru ter 84 kaznivih dejanj.

 

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 35 tatvin, 21 poškodovanj tuje stvari, 14 vlomov, 4 povzročitve telesne poškodbe, 3 kazniva dejanja ponarejanja denarja, po 2 kaznivi dejanji nasilja v družini in kaznivega dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in ter po 1 kaznivo dejanje ponarejanja listin, drzne tatvine ter grožnje.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo opravili 78 intervencij na javnem kraju, 27 pa v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, smo 4 osebam na območju policijskih Maribor in Ljubljana izrekli ukrep prepoved približevanja.

V 112 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v 18 nesrečah so bili udeleženci lažje telesno poškodovani, v 3 nesrečah pa so se 3 osebe huje telesno poškodovale. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 9 voznikom zasegli vozilo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 19 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 8 na območju PU Koper, 7 na območju PU Maribor in 4 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (5), Iraka (5) in Afganistana (2).