V Arboretumu Volčji Potok se bo danes, 5. oktobra 2019, med 10. in 17. uro odvil dobrodelni dogodek Koraki za tačke, v okviru katerega se bo izvedlo odprtje Migimigi igrišča za kužke.

Namen dogodka je združiti ljubitelje živali, ozaveščati ljudi o odgovornem lastništvu in pomagati pri zbiranju sredstev za brezdomne kosmatince. Dobrodelni prispevek bo mogoče oddati tudi v Arboretumu. Na dogodku bodo skozi ves dan potekale tudi številne zanimive aktivnosti.

Vstopnina v Arboretum Volčji Potok bo na dan dogodka znižana. Cena dnevne vstopnice za odrasle bo 7 €, cena dnevnih vstopnice za otroke, upokojence, dijake in študente pa bo znižana za 20 %. Cena družinske vstopnice na ta dan ne bo znižana. Sezonska vstopnica na ta dan velja, prav tako vstopnica za dva obiska.

Kužki imajo na dan dogodka prost vstop.

Vse za odgovorno lastništvo

Na dogodku bodo skozi ves dan potekale tudi številne zanimive aktivnosti; predstavila se bodo nekatera društva za pomoč živalim, pasji salon Bjutka z manjšimi dobrodelnimi storitvami za kosmatince ter Veterina Noe, ki bo delila uporabne nasvete. Letos nas bodo na dogodku obiskali tudi terapevtski kužki iz društva Ambasadorji nasmehaki bo pripravilo učne urice na temo izobraževanja otrok glede skrbi za živali.

Otroci bodo spoznali pravilen pristop do psa, odgovorno skrbništvo živali in pravilno rokovanje z živalmi. Naučili se bodo nekaj trikov in jih tudi izvedli, živalim bodo prebrali kakšno kratko zgodbico, dajali priboljške, jih česali in božali ter ugotavljali raznolikosti med živalmi, se igrali, poslušali bitje srca in jih izmerili.

Strokovnjaki za pasje vedenje Alfakan pa bodo zbranim predstavili nekaj poučnih, vsestransko uporabnih in hitro osvojljivih trikov, ki jih lahko lastniki enostavno vadijo s svojimi psi. Predstavili bodo tudi razloge, zakaj je učenje trikov dobro za pse in njihove vodnike. Dogodek bo popestril tudi reper Trkaj.

Kako lahko pomagam?

  • Pošlji SMS s ključno besedo TACKE1 ali TACKE5 na številko 1919, s čimer za brezdomne živali prispevaš en ali pet evrov.*
  • zbiralno košaro, ki jo najdeš v vseh Lidlih po Sloveniji prispevaj pasjo ali mačjo hrano. Več o tem preberite tukaj.
  • Pridi na dogodek ali oddaj dobrodelni prispevek, uživaj v družbi migajočih repkov in skupaj z nami pomagaj ustvarjati boljši svet za brezdomne kosmatince.

Pomembno: Sodelovanje na dogodku je na lastno odgovornost. Udeležba kužkov je dovoljena le s primernim povodcem. Če imajo kužki vedenjske motnje, ki bi utegnile povzročiti telesne poškodbe pri drugih udeležencih, je obvezna uporaba pasjega nagobčnika.

*Vašo donacijo preko SMS sporočil lahko prispevate med 23. septembrom in 30. oktobrom 2019. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1 in Telemacha. Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na www.nevergiveup.si.

Vir: http://arboretum.si/

Foto: Marko Pigac / MP Produkcija