Slovenija ponovno predseduje Evropski Uniji in to z isto osebo, kot ji je že! In sedaj prebiram novice, kako je »vodja« neubogljiv!

 

Vendar, a ni ravno to poanta, da se stvari lahko premaknejo naprej! Da ima nekdo končno svoje mnenje in pri tem vztraja do konca! Da nekdo ne pade na širše mnenje, končno!

Vsi govorimo, da je pomembno, da si samosvoj, da živimo to kar čutimo, da sledimo svoji poti… in sedaj, ko imamo končno takšnega vodjo EU-ja, pa je nešteto kritik… in s tem, ko nimamo samo pohval z vrha EU, dajemo svetu jasno sporočilu: »Ne uklonite se velikim!«

Čeprav smo šele začeli z vodenjem, verjamem, da bodo upori veliko večji, da bomo prišli zelo močni iz te zgodbe. Predvsem pa je pomembno, da EU končno dobi jasno sporočilo: »Čas je, da dobimo jasno strategijo in Cilj«.

Težave Evrope v tem trenutku oziroma že zadnjih 5 let je v tem, da sploh ne ve, kaj bi sama s sabo, nima jasnega cilja kam gre.

Slovenija pa ji bo v tem trenutku dala jasno sporočilo, da se je potrebno poenotiti! Ampak EU se ne bo poenotil s tem, da se bodo borili proti drugemu mnenju, temveč, da bodo sprejeli raznolikost, katero reklamirajo, a je v resnici ne sprejemajo.

S tem, ko je Slovenija takšna, kot je sedaj, bo EU naredila močnejšo, premaknila jo bo iz zaspanosti in očistila! EU je v tem trenutku ena velika mlaka, v kateri nama je sicer lepo… ampak ima že kar pošteno slab vonj.

Slovenija bo s svojim vodenjem osvobodila EU, pomeni, da bomo razbili stare vzorce, kar pomeni, da bo velik upor! Ampak »vodja« temu ne bo klonil in s tem bo dal drugim vzpodbudo, da naj začnejo živeti svoje sanje in se naj ne uklonijo tistim, ki jih želijo preprečiti, da bi jih živeli.

Končno bo EU osvobojena!

 

Piše: prof. dr. Milan Krajnc

Milan Krajnc – mentor za družinska podjetja, akademik, psihoterapevt, avtor