Sem že na letalu in zapuščam Slovenijo. Morda res ni »lepo«, da v takem tonu pišem o svoji Domovini, vendar lepo mi je živeti v njej, le ustvarjati in delati za slovenski trg, pa nikakor ne morem. Se opravičujem, ampak če pogledam iz pozitivne strani, sem zato zunaj toliko bolj uspešen.

 

Po predlogu novele zakona o varstvu javnega reda in miru bi z globo kaznovali tistega, ki se “v javnosti prepira, vpije ali se nedostojno vede do posameznika ali skupine, s takšnim vedenjem pa lahko povzroči vznemirjenje ali razburjenje ali ogrožanje posameznika ali skupine ali škoduje njihovemu ugledu in takšno vedenje pooblaščena uradna oseba prekrškovnega organa osebno zazna na kraju kršitve”.  Sem bil neizmerno vesel, končno temeljni premik.

Ljudje bodo prisiljeni pozitivno razmišljati in nehali kar vse poprek pljuvati po vseh.

Nekako sem si potihoma rekel: »Slovenija je končno rešena!«

Nakar preberem Twit (… sam stanje v Slo politiki spremljam preko družabnih omrežji, šele kasneje grem pogledat uradne novice):

»V državnem zboru padel zakon o varstvu javnega reda in miru, ki uvaja 1000 eur kazni za nedostojno vedenje. Bravo, opozicija! Zmagal razum nad poskusom vsilitve nove oblike represije.!«

In me je skoraj zadela kap. Najprej, ko sem videl, kdo je to napisal in vsebino… namreč bil sem 100% prepričan, da bo ta zakon združil slovensko politiko in bodo končno vsi usmerili vse k pozitivni strani.

No in sedaj, sedim razočaran in ne vidim več temeljnega premika v slovenski politiki. Sedaj vidim samo še eno upanje, da naslednje leto zmaga z veliko večino SDS. Pa ne želim nikogar promovirati, vendar enostavno ni več druge rešitve.

Če ne bom dejal… Počivaj v miru, Slovenija.

 

Ekskluzivno za Portal OS piše Milan Krajnc

Milan Krajnc – mentor za družinska podjetja, akademik, psihoterapevt, avtor