Portugalska me nekako ni prepričala, da bi ostal tukaj dlje časa, kot 3 tedne, zato sem poiskal prvo letalo za Maroko in se preselil v Zahodno Saharo, ampak o tem enkrat naslednjič.

 

Rad bi se dotaknil vloge javnih oseb. Namreč, ko je nekdo javna oseba, še ne pomeni, da mora biti javnosti na razpolago 24 ur na dan in imeti kamere in mikrofone še na WC-ju. Javna oseba pomeni, da s svojimi odločitvami vpliva na usodo širše javnosti, vendar vsak od nas je odgovoren in se odloči, da bo nekomu sledil ali ne.

Odgovornost je na nas samih.

Torej če je nekdo politik, še ne pomeni, da je slab človek, le svoje ideje javno zagovarja in jih javno predstavlja. In aktualna oblast zagovarja svoja stališča in dela v dobro družbe. Seveda imamo vedno dva pola politike; lahko ji rečemo leva in desna. Ampak to je poanta, da se družba premika, da pride do napredka, da se ne ustvari monotonija, kjer vse počasi postane slabega vonja in okusa.

Zato je pri nas vedno dobrodošla leva in desna stran v politiki, tako lahko rečemo, a vendar se vrti.

Vendar z zadnjim dejanjem, ki se je zgodil na vrhu Slovenije, na Triglavu, pa je levi del politike popolnoma izginil.

Vsi skrajno levi so postali desni in če je obstajala možnost, da se leva stran poenoti in premaga desne, je sedaj vsa ta podpora popolnoma izginila. Tisti, ki so se predstavljali za Leve, tisti, ki jih je javna RTV jemala kot avtoriteto; so z zaničevanjem predsednika vlade in ministrov na vrhu Triglava v njihovem prostem času, popolnoma vse izničili v 8 minutah, kar je Liberalizem gradil 30 let.

Če lahko rečemo, da smo v problemu, potem lahko rečemo, da smo sedaj. Pa ne na kratki rok. Levica se več ne bo nikoli rodila, ostala bo samo še desna politika. Kar je v tem in naslednji desetih letih odlična izbira, da končno uredimo, kar bi morali že pred 30 leti in to prvi dan osamosvojitve… Problem bo nastal potem, ker in če bo nastala monotonija.

 

Piše: prof. dr. Milan Krajnc

Milan Krajnc – mentor za družinska podjetja, akademik, psihoterapevt, avtor