Imam občutek, da se s protesti ukvarjajo samo še tisti, ki hodijo na proteste. Res, da jih je vedno več, ampak generalno to pomeni, da je podpornikov vedno manj, tako kot se zmanjšuje število okuženih.

Sam nekako to gledam, kot zaključek intenzivnega čiščenja, negativne energije, ki se je nabirala zadnji 30 let. Kot, da smo bili okuženi v zadnjih 30 letih in se šele sedaj rešujemo tega virusa.

Ni pomembno ali bo vlada ostala, pomembno je, da bomo končno počistili vsa trenja in začeli razmišljati o popolnoma novih stvareh.

Morda bodo nekateri dejali, da se bodo šele sedaj začela trenja. Ne! Šele sedaj se bomo začeli zavedati lastne cene in samega sebe. Zelo hitro bomo pozabili politične nemire, kajti sedaj, ko bodo vse stvari odprte in bo življenje veliko bolj odprto, se bomo ukvarjali samo še s svojimi potrebami in željami.

Sebe bomo pričeli postavljati na prvo mesto, politika, zamere, prepričanja, vera… bo enostavno izginilo.

Tisti, ki bodo še vedno hodili na ulice, bodo tisti zadnji, ki sebe še niso našli. Postali bodo neke vrste znamenitost, katere bodo skupine turistov hodile gledat, kot nekateri obiskujejo živalski vrt.

No morda, kot zanimivost, za tiste, ki verjamete v karmo; na območju današnje RTV Slovenije, je bil pred 70 leti prvi živalski vrt.

No nisem nasprotnik RTV Slovenije, sam sem nasprotnik neracionalnemu delu in izgubi časa. Vse takšne stvari, kot so protesti, velike inštitucije… so kot črne luknje v vesolju. Vase samo črpajo, jemljejo čas, energijo in življenje…

Protesti bodo izgubili glasnost, samo še kot nek starodavni duh, se bo vlekel skozi poletje… vse ostalo pa počasi odhaja v zgodovino.

Tako se bodo ponovno odprle vse meje in padle vse ovire v naših glavah.

 

Piše: prof. dr. Milan Krajnc

Milan Krajnc – mentor za družinska podjetja, akademik, psihoterapevt, avtor