Koliko časa bodo neznani storilci – kriminalci – še neznani? Radomljani, pazite na svoje hiše!

KRONIKA Policijske postaje DOMŽALE
ZA OBDOBJE OD 1. 1. 2018 DO 7. 1. 2018
  1. 1. 2018
TATVINA TRAKTORSKE KOSILNICE V RAČI
Policisti  PP  Domžale  so  bili obveščeni o tatvini traktorske kosilnice v Rači.  Ugotovljeno  je  bilo, da je neznani storilec izpod kozolca odtujil čelno   plavajočo   hidravlično  traktorsko  kosilnico znamke  SIP,  model silvercut disc 300 F,  črno  rdeče barve. Z opisanim dejanjem je neznani storilec  lastnico  oškodoval  za 11.000  EUR. Policisti pridno nadaljujejo z zbiranjem koristnih obvestil, da bi čim prej našli in aretirali neznanega storilca.
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V TRZINU
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  vlomu v stanovanjsko hišo v Trzinu.  Ugotovljeno  je bilo, da je neznani storilec  z neznanim primernim orodjem  na  vzvod  vlomil  skozi  okno  2.  nadstropja  in  tako prišel v notranjost  stanovanjske  hiše, ki jo je  pregledal  in iz nje odtujil /ukradel mobilni  telefon  in več  kosov  zlatnine. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi z opisanim kaznivim kriminalnim dejanjem neznanega storilca nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
PROMETNA  NESREČA  S  TELESNIMI  POŠKODBAMI V PREVOJAH PRI ŠENTVIDU
Policisti  PP  Domžale  so  bili  s  strani ZD Domžale obveščeni o prometni nesreči  s  telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je v Prevojah pri Šentvidu  prišlo  do  prometne  nesreče s telesnimi poškodbami, v kateri sta bila  udeležena  peška  in voznik osebnega avtomobila. Zatem je bila peška odpeljana  z  reševalnim  vozilom  v  UBKC  Ljubljana, saj se je v prometni nesreči lahko telesno oškodovala.

4. 1. 2018
TATVINA IZ ODKLENJENE DELAVNICE V KRTINI
Policisti  PP Domžale so bili s strani občana iz Krtine obveščeni o tatvini računalnika  iz stanovanjske  hiše.  Ugotovljeno je  bilo, da je neznani storilec preko  noči  iz odklenjene delavnice odtujil dva računalnika in s tem  lastnika  oškodoval  za 5000  EUR.  Policisti so opravili ogled kraja dejanja in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
5. 1. 2018
VLOM V PODJETJE V TRZINU
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  vlomu  v podjetje v Trzinu. Ugotovljeno  je  bilo, da je neznani storilec  z neznanim primernim orodjem na vzvod vlomil skozi vhodna vrata in  tako prišel v notranjost podjetja, od koder  je  izvršil  tatvino  10  električnih  polirnih  strojev. Z opisanim dejanjem  je  neznani  storilec  lastnika  oškodoval  za  okoli  5.000 EUR. Policisti v zvezi z opisanim kaznivim kriminalnim dejanjem neznanega storilca     nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
ZASEG PREPOVEDANE DROGE IN PRIDRŽANJE PO 157/2 ZKP Policisti  PP  Domžale  so  imeli  v  Krtini v postopku občana, ki so mu zasegli  večjo  količino  prepovedane  droge.  Navedenemu  je bila na kraju odvzeta  prostost  in  odrejeno pridržanje po 157/2 ZKP. Na podlagi Odredbe sodišča pa je bila pri njem opravljena tudi hišna preiskava. Zaradi prometa s prepovedano drogo zoper njega sledi KO na pristojno sodišče.
6. 1. 2018
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V RADOMLJAH
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  vlomu v stanovanjsko hišo v Radomljah.  Ugotovljeno je  bilo,  da  je  neznani  storilec  (z neznanim primernim  orodjem  na  vzvod)  vlomil skozi terasna vrata in  tako prišel v notranjost  stanovanjske hiše, ki jo je pregledal in iz nje odtujil/ukradel (po domače) nekaj gotovine  ter  več  kosov zlatnine. Z opisanim kaznivim kriminalnim dejanjem je neznani storilec lastnika  oškodoval  za  okoli  10.800  EUR.  Policisti v zvezi z opisanim kaznivim kriminalnim dejanjem neznanega storilca nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V RADOMLJAH
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  vlomu v stanovanjsko hišo v Radomljah.  Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  neznani  storilec   z  neznanim primernim  orodjem  na  vzvod  vlomil  skozi  kletno okno in  tako prišel v notranjost  stanovanjske  hiše,  ki jo  je  pregledal,  vendar iz nje ni ničesar odtujil. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika vseeno oškodoval za  okoli  500  EUR. Policisti v zvezi z opisanim kaznivim kriminalnim dejanjem neznanega storilca nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
7. 1. 2018
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO V RADOMLJAH
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  vlomu v stanovanjsko hišo v Radomljah.  Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  neznani  storilec  z  neznanim primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti vhodna vrata, vendar je nato iz neznanega razloga odstopil od dejanja in s kraja odšel. Z opisanim dejanjem je  neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 600 EUR. Policisti v zvezi z opisanim kaznivim kriminalnim dejanjem neznanega storilca nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
Vir: Policijska postaja Domžale