Ko Žan Mahnič Svobodi nalije čistega vina

V včerajšnji Tarči na TV Slovenija so z gosti analizirali ugotovitve parlamentarne preiskovalne komisije, ki ugotavlja domnevno obvodno financiranje SDS prek medijev v lasti stranke oz. medijev, ki so z njo povezani. Kot je opozoril poslanec SDS ŽAn Mahnič, Računsko sodišče pri stranki SDS ni nikoli našla nič spornega.

Je pa sinočnja oddaja predvajala tudi pojasnila Roka Snežića, ki se pogosto omenja v tej zgodbi. Ta je prst uperil tudi v Tino Gaber, partnerko premierja Roberta Goloba, ki naj bi bila povezana z združbo, ki naj bi denar služila na nezakonit način s piramidno shemo po več državah.

To naj bi ugotovila tudi preiskovalna komisija, ugotovitve pa naj bi bile zapisane v delu poročila, ki je tajen in so ga poslanci obravnavali na zaprti seji. Ob tem je poslanec Mahnič menil, da je prav to razlog, da je Svoboda Mojco Šetinc Pašek izključila iz stranke. Šetinc Pašek je sicer dejala, da Tina Gaber ni predmet preiskave preiskovalne komisije, Tamara Vonta, ki je zdaj prevzela vodenje preiskovalne komisije, pa je dejala, da je imela Golobova partnerica, preden sta se spoznala, svoje življenje, ki državljane “čisto nič ne briga”.

Eden od zaslišanih na preiskovalni komisiji, Klemen Nicoletti, je scer na vprašanje, kdo mu je predstavil Roka Snežiča, odgovoril, da je bila to Tina Gaber, njegova nekdanja partnerka.  Žan Mahnič je to komentiral z besedami: “Očitno smo prišli do modus operandi financiranja Gibanja Svoboda. Poglejte, najprej ste omenili Klavdijo Snežič. A veste, kdo Klavdiji Snežič in Roku Snežiču gradi hišo? Nečak generalne sekretarke vlade Barbare Kolenko Helbl, ki je kandidirala tudi za poslanko pri Gibanju Svoboda. Kar se tiče urejanja vodotokov. Če se ne motim, sem v prispevku videl dve firmi, Lisca in CGP. Veste, kdo je lastnik Lisce in CGP-ja? Darij Južna je prijateljsko in poslovno povezan z Martinom Odlazkom. Martin Odlazek ima kateri portal? Necenzurirano. Kdo je “necenzuriranemu” in Vesni Vukovič dal 103 tisoč evrov? Robert Golob. Ta denar je pristal v Gibanju Svoboda ali pa Golobovem romunskem računu.”