Ko številke povedo več od vseh besed

Vir: SDS spletna stran

Posvet z volivci, ki ga je letos že tradicionalno pošiljala stranka SDS, je odgovoril kar na precej zanimivih vprašanj. Več kot 27.000 vrnjenih in izpolnjenih anket je bistveno bolj kredibilna javnomnenjska anketa od tistih, ki jih pripravljajo na 700 anketirancev.

 

Trenutna vlada RS pod vodstvom Janeza Janše je vodenje države prevzela v času epidemije. Že na začetku so se morali soočiti s stanjem, kt ga ni imela nobena vlada pred to. Epidemija novega virusa sars-cov-2 se je širila po Evropi in Sloveniji, Šarčeva vlada pa je pustila prazna skladišča zaščitne opreme.

Kljub težkim in zahtevnim časom za Slovenijo je opozicija organizirala proteste ter se jih udeleževala, prav tako so vladi nagajali tudi v Državnem zboru RS. Vlada se je odločila za politiko sodelovanja in vse opozicijske stranke povabila k povezovanju v dobro Slovenije. Sodelovanje so poleg manjšinskih poslancev sprejeli v SNS, ostale opozicijske stranke so sodelovanje zavrnile.

Zaradi vseh teh dejstev so v Posvet z volivci vključili vprašanje, kako v času epidemije deluje leva opozicija.

Vir: SDS spletna stran

Velika večina, kar 89 % Vas meni, da opozicija deluje razdiralno in razbijaško, medtem ko Vas preostalih 11 % pravi, da povezovalno in konstruktivno.

27.000 izpolnjenih in vrnjenih anketnih vprašalnikov daje veliko kredibilnost odgovorom. Pravzaprav bi morala vsaka anketa, ki se uradno objavlja in povzema v medijih, zajeti večji procent anketiranih. Če procente pretvorimo v številke, je od vseh prejetih vrnjenih anket kar dobrih 24.000 obkrožilo odgovor, da opozicija deluje razdiralno in razbijaško in le slabih 3.000 meni, da deluje konstruktivno in povezovalno.

Številke povedo več od vseh besed.