Od starejših in podjetnikov pogosto slišimo, kako mladi danes nočejo delati, da se izogibajo dolžnostim in kako bi radi na lahek način prišli do denarja.

Študije dokazujejo, da je vedno več najstnikov, ki bi bili radi bogati in slavni na hiter način, rešitev pa vidijo v iskanju uspeha na YouTubu oziroma v tem, da bi postali “influencerji”. Čeprav govorimo o globalnem trendu, lahko vseeno rečemo, da gre za posploševanje in tudi med mladimi boste srečali odgovorne in resne delavce.

Lep primer se je zgodil septembra lani v ameriški zvezni državi Teksas. 21-letnega Satchela Smitha je oče popoldan pripeljal v hotel v kraju Beaumont.

Z manjšimi težavami sta se prebila do hotelske zgradbe, saj so bile ceste delno poplavljene. Fant je pričakoval, da bo normalen delovni dan od 15. do 23. ure, ko bo zakjučil in odšel domov, vendar so se stvari odvile drugače. Satchel je bil namreč edini, ki je tisti dan prišel na delo v popoldanski izmeni. Jutranja ekipa je že odšla domov, od sodelavcev iz njegove izmene pa nihče drug ni prišel v službo zaradi poplavljenih cest in prihajajočega hurikana Imelda. Preden se je fant začel zavedati, kaj se dogaja, je bil v hotelu sam z 90-imi gosti, ki so bili prav tako blokirani.

Fant ni obupal in takoj se je lotil dela.

Potrpežljivo je odgovarjal na nenehno zvonenje telefonov, prijazno je pomagal gostom pri zagotavljanju informacij in jim pripravil zadostne količine čaja ter kave. Kljub dejstvu, da nikoli ni ravno blestel v kuhinji, se je naslednjega jutra odločil pripraviti tudi zajtrk. Nekdo od gostov mu je pomagal in vsi prisotni v hotelu so dobili topli obrok, proti večeru pa so združili moči in skupaj so pripravili testenine s česnovim kruhom.

Empatični gosti pa so s pomočjo Satchela nekaj hrane odnesli tudi blokiranim tovornjakarjem, ki so obstali na poplavljeni cesti.

Po 32-ih urah dela je voda začela upadati in nekaterim njegovim sodelavcem je končno uspelo priti na delo. Fant je delal non-stop skoraj dva dni in v tem času je imel vlogo receptorja, kuharja, menedžerja in vzdrževalca.

Gosti so na družbenih omrežjih navdušeno hvalili njegov nasmeh in odlično storitev. Sam hotel v času poplav ni utrpel nikakršne škode, poplavilo je samo parkirni prostor.

Ko je Satchel končno prišel domov, so mu sporočili slabo novico: voda je v poplavah uničila njegov avtomobil in moral si bo kupiti novega.

Vendar ima dobra zgodba tudi dober zaključek.

Ko so novinarji objavili njegov podvig, se je oglasila avto-hiša, ki je fantu podarila nov avtomobil.