V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.092 klicev. Med 481 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 115 prometnih nesreč, 47 kršitev javnega reda in miru ter 67 kaznivih dejanj.

 

V 98 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozila.

Ob 11.13 sta na Ljubljanski cesti na Bledu trčili osebni vozili. Gasilci PGD Bled so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in pomagali pri oskrbi lažje poškodovane osebe do prihoda reševalcev NMP Radovljica.

Ob 11.54 je na kolesarski stezi med Škofijami in Dekani, občina Koper, osebno vozilo zdrsnilo v jarek. Gasilci JZ GB Koper so s tehničnim posegom avto dvignili in postavili nazaj na utrjeno pot. Poškodovanih ni bilo.

Ob 13.12 se je na Glavni cesti v Mirni pri padcu z motorjem poškodovala motoristka. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč ponesrečenki in pomagali reševalcem NMP Trebnje pri prenosu do reševalnega vozila. Poškodovanko so prepeljali v SB Novo mesto.

Ob 14.05 sta v Osredku pri Zrečah, občina Zreče, trčila motorno kolo in osebno vozilo. Gasilci PGD Zreče so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, odstranili vozili z vozišča, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in nudili prvo pomoč poškodovanemu motoristu do prihoda reševalcev NMP. Poškodovanca so prepeljali v SB Celje.

Ob 14.30 sta v Šmartnem ob Paki trčila motorno kolo in osebno vozilo. Gasilci PGE Velenje in PGD Velenje so zavarovali kraj nesreče, na motornem kolesu odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP. Poškodovanca so prepeljali v SB Celje.

Ob 18.28 sta v Tomšičevi ulici v Kopru trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci JZ GB Koper so nudili prvo pomoč poškodovanemu motoristu in očistili vozišče. Poškodovani motorist je bil prepeljan v SB Izola.

Ob 20.54 je v naselju Korita, občina Trebnje, voznik s štirikolesnikom zapeljal čez oporni zid in se prevrnil. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem pri oživljanju voznika in pomagali policiji. Voznik je na kraju nesreče podlegel poškodbam. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Ob 21.08 je v naselju Ambrož pod Krvavcem, občina Cerklje na Gorenjskem, osebno vozilo zapeljalo s ceste. Gasilci GARS Kranj so izvlekli vozilo nazaj cesto. Poškodovanih ni bilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 36 intervencij na javnem kraju, 11 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 28 tatvin, 20 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, 3 povzročitve telesnih poškodb ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo, nasilje v družini ter grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 88 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 63 na območju PU Novo mesto, 21 na območju PU Koper in 4 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (18), Pakistana (18) in Turčije (13).

Spletno uredništvo