Dekleti sta postali tudi večkratni državni prvakinji ter zmagovalki Pokala Slovenije v modernih tekmovalnih plesih, Klara med drugim tudi zmagovalka tekme za svetovni pokal!

Med  24. in 27. majem 2018 je v italijanskem mestu Genova, potekalo Evropsko prvenstvo v show dance-u, katerega sta se, kot branilki lanskoletnega naslova evropskih prvakinj, udeležili tudi Lana Smolnikar in Klara Senica. Po izjemni lanski sezoni, Lana in Klara tudi v letošnji sezoni dosegata vrhunske rezultate in dokazali sta, da sodita v sam evropski vrh plesalcev, ki tekmujejo v modernih tekmovalnih plesih, saj sta z odličnimi nastopi v kategoriji show dance duo-članice osvojili naslov evropskih podprvakinj.

Lana Smolnikar je na Evropskem prvenstvu tekmovala tudi s solo točko in si z odličnimi nastopi v močni konkurenci priplesala odlično 4. mesto.  Njun trener in koreograf točk je Jan Ravnik.

Klara Senica se je poleg letošnjega Evropskega prvenstva v show dance-u, udeležila tudi tekmovanja za svetovni pokal  v jazzu, ki je potekalo od 6. do 9. junija  v češki Pragi. V kategoriji jazz solo članice, je ugnala vso konkurenco in osvojila izvrstno 1. mesto.

Za zmagovalno koreografijo je tudi tokrat poskrbel Jan Ravnik, Klarin trener.

LANA IN KLARA  STA OSVOJILI 6  NASLOVOV DRŽAVNIH PRVAKINJ IN POSTALI TUDI ZMAGOVALKI POKALA SLOVENIJE!

Po izjemni lanski sezoni, Lana in Klara v letošnji sezoni dosegata vrhunske rezultate tudi na domačih tekmovanjih.

V preteklem tednu je v Športni dvorani Medvode potekalo Državno prvenstvo v modernih tekmovalnih plesih (MTP). Dekleti sta tekmovali v šestih različnih kategorijah in v prav vseh kategorijah osvojili naslov državnih prvakinj. Tako sta postali državni prvakinji v show dance duo članice(Lana in Klara), jazz duo članice(Lana in Klara), modern solo(Lana), show dance solo članice(Lana) in jazz solo članice(Klara). Koreograf in trener vseh omenjenih točk je Jan Ravnik. V vseh omenjenih kategorijah sta postali tudi zmagovalki Pokala Slovenije, ki je seštevek  točk treh najboljših tekem na pokalnih turnirjih in državnega prvenstva.

Naslov državnih prvakinj sta osvojili tudi s člansko »show formacijo«, katere koreograf in trener je Matevž Česen.

Po napornem prvem delu sezone si bosta Klara in Lana privoščili nekaj dni počitka, potem pa se bosta začeli pripravljati na drugi del sezone, kjer ju čaka kar nekaj mednarodnih tekem.

Obema tekmovalkama in njunima trenerjema čestitamo ter jim še naprej želimo veliko lepih rezultatov na prihodnjih tekmovanjih.

Gregor Horvatič