Ali je bila v času ministrovanja aktualnega zdravstvenega ministra podpisana kakršna koli nova pogodba za varovanje prostorov Ministrstva za zdravje na Štefanovi ulici 4 v Ljubljani?

Vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec je na ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana naslovila pisno poslansko vprašanje v zvezi z varovanjem prostorov Ministrstva za zdravje.

Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju.

Spoštovani,

konec julija 2013 je bila sprejeta Uredba o varovanju določenih oseb, prostorov, objektov in okolišev objektov, ki jih varuje policija. Slednja narekuje, da Policija varuje varovane osebe in varovane objekte po stopnjah varovanja glede na pomembnost funkcije, ki jo opravlja varovana oseba, oziroma pomembnost objekta in glede na njihovo stopnjo ogroženosti.

Zanima me:
1. Kdo in na kakšen način izvaja varovanje prostorov Ministrstva za zdravje na Štefanovi ulici 4 v Ljubljani in kdaj je bila podpisana zadnja pogodba o varovanju?
2. Ali so v zvezi z varovanjem prostorov Ministrstva za zdravje na Štefanovi ulici 4 v Ljubljani v času, odkar vodite ministrstvo, potekale kakršne koli aktivnosti?
3. Ali je bila v času vašega ministrovanja podpisana kakršna koli nova pogodba za varovanje prostorov Ministrstva za zdravje na Štefanovi ulici 4 v Ljubljani?
4. Ali ste v času ministrovanja opravili kakršen koli sestanek na temo varovanja prostorov Ministrstva za zdravje? Če da, me zanima, kdaj ste ga (jih) opravili, s kom ste ga (jih) opravili in kakšni so bili zaključki oziroma dogovori? Ob tem vas naprošam, da odgovoru priložite seznam oseb, ki so Ministrstvo za zdravje obiskali v zvezi z varovanjem prostorov.
5. Ali ste v času ministrovanja opravili kakršen koli neformalni sestanek na temo varovanja prostorov Ministrstva za zdravje? Če da, me zanima kdaj ste ga (jih) opravili, s kom ste ga (jih) opravili in kakšni so bili zaključki oziroma dogovori?

V zadnjih dneh je javnost lahko slišala ali prebrala, da je minister za zdravje Bešič Loredan izjavil, da se je sestal z Milošem  Njegoslavom Milovićem, ki je tudi njemu brezplačno svetoval. Z njim naj bi se, kot poročajo na Svet24, dobil v mesecu juliju in avgustu.

 

Spletno uredništvo
Vir slike: Demokracija