Kdo bo ocvrl »NAJ PUSTNI KROF« leta 2020?

Turistično društvo sv. Vid vabi vse maškare na PUSTNO POVORKO PREVOJE – ŠENTVID, ki bo v soboto, 22. februarja 2020, s pričetkom ob 14.14 uri.

Povorka bo potekala od telefonske govorilnice na vrhu Prevoj do Kulturnega doma Antona Martina Slomška v Šentvidu pri Lukovici.  Po povorki bo potekalo pustno rajanje, najboljše maske bodo nagrajene.

Turistično društvo Sv. Vid tudi letos organizira veliko pustno povorko, ki je vsako leto obogatena s tekmovanjem za »NAJ PUSTNI KROF«.

Če ste tudi vi med tistimi, ki radi ocvrete slastne pustne krofe, vas vabimo, da dva krofa prinesete na ogled, v soboto, 22.februarja 2020 ob 13. uri v KD A. M. Slomška v Šentvid.

Tričlanska komisija bo vse krofe ocenila po naslednjih kriterijih:
  • splošni videz (oblika in velikost krofa, sladkorni posip, venec),
  • struktura krofa (enakomernost sredice),
  • količina nadeva,
  • vonj in okus.

Vsak kriterij se ocenjuje s točkami od 1 do 5. Krof z največ doseženimi točkami dobi laskavi naziv »NAJ PUSTNI KROF«, zmagovalec pa zasluženo nagrado.

Naj letošnje leto prevlada velik pustni navdih in prinese obilo krofe. Saj veste, kaj je pomembno: sodelovati in se prijetno družiti. Zato še enkrat prijazno povabilo k sodelovanju. Vsak krof bo nagrajen!

Naj zadiši po pravih pustnih krofih!

 TD sv. Vid