Kdaj bo zgrajen nov gasilni dom v Trzinu?

Na 3. redni seji Občinskega sveta Občine Trzin (30. 1. 2019) je pri 2. točki dnevnega reda Vprašanja in pobude občinski svetnik Anton Kralj (Lista za trajnostni razvoj Trzina) postavil dve vprašanji, povezanim z gradnjo novega gasilnega doma v Trzinu:

1. Kako daleč so postopki v zvezi z gradnjo gasilnega doma?
2. Kaj se bo zgodilo s starim gasilnim domom? Ali ga bo prevzela občina ali bo to
ostalo v lasti gasilcev?

Na njegovi vprašanji je občinskemu svetniku odgovoril trzinski župan Peter Ložar. Dejal je, da računa na to, da naj bi v roku 14 dni dobili gradbeno dovoljenje, vendar je težko napovedati ker gradbena dovoljenja izdaja upravna enota. Občina lahko samo čaka, kdaj bo dovoljenje. Kolikor je znano, so bile neke težave z južnimi sosedi, vendar naj bi se po njegovem prepričanju to nekako uredilo. Po prejemu gradbenega dovoljenja bo tudi dokončen dogovor z gasilci glede starega doma. Logično bi bilo, da se oceni vrednost in preide vse na občino in s tem seveda tisti delež, ki ga ima gasilsko društvo v prostorih društva, da se to obračuna. To bo tudi stvar pogovora v naslednjem mesecu ali dveh. Župan je občinskemu svetniku tudi zatrdil, da vse poteka po dogovoru s trzinskimi gasilci.

“Zgodba” o novem gasilnem domu v Trzinu je sicer že zelo stara in zapletena. V uredništvu vašega portala pa se sprašujemo, kdaj se bo “odpletla”.

Zato zastavljamo javno vprašanje g. Petru Ložarju, županu Občine Trzin. Od 3. redne seje Občinskega sveta Občine Trzin je minilo že več kot 14. dni.

Ali ste že prejeli v svoje roke gradbeno dovoljenje za izgradnjo prepotrebnega novega gasilnega doma Trzinu?

O. U.