KRONIKA Policijske postaje DOMŽALE
ZA OBDOBJE OD 15. 1. 2018 DO 21. 1. 2018

16. 1. 2018
TATVINA DENARJA IZ BLAGAJNE V TRGOVINI NA VIRU
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni o tatvini denarja iz blagajne v trgovini  na  Viru.  Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  neznani  storilec,  na neugotovljen  način,  odprl  zaklenjeni blagajniški predal v trgovini in iz notranjosti  odtujil  denar v skupnem znesku 270 EUR. Z opisanim kaznivim dejanjem je neznani storilec oškodoval podjetje oz. lastnika trgovine. Policisti – kot po navadi – nadaljujejo z zbiranjem koristnih obvestil.
 ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti  PP  Domžale  so  imeli v postopku kršitelja, ki so mu zasegli manjšo  količino  prepovedane  droge. Pri prekrškovnem  organu Policijske postaje  Domžale bodo policisti  zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.
 
17. 1. 2018 
ZASEG  OSEBNEGA  AVTOMOBILA V SREDNJIH JARŠAH
Policisti PP Domžale so imeli v Srednjih Jaršah v postopku voznika osebnega avtomobila, ki ga je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenjaNa  podlagi  23.  člena  Zakona  o  pravilih cestnega prometa je bil osebni avtomobil  vozniku  zasežen in s pogodbeno  avtovleko odpeljan v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni  predlog na  pristojno sodišče.
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so imeli v postopku mladoletnega kršitelja, so mu zasegli manjšo količino prepovedane droge, o čemer so s kraja telefonsko obvestili  zakonito  zastopnico  mladoletnega. Zoper mladoletnega kršitelja bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
18. 1. 2018
TATVINA ARTIKLOV V TRGOVINI V DOMŽALAH
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni o tatvini artiklov v trgovini v Domžalah.  Ugotovljeno  je  bilo, da je neznani storilec v trgovini izvršil tatvino  več artiklov v skupni vrednosti 57,03 evrov, po izvršeni tatvini pa s kraja  zbežal.  V zvezi z opisanim kaznivim dejanjem policisti nadaljujejo z zbiranjem koristnih obvestil.
19. 1. 2018
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti  Policijske  postaje  Domžale  so  imeli  v  postopku  kršitelja, ki so mu zasegli manjšo  količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu  Policijske  postaje  Domžale  bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.
ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti  Policijske  postaje  Domžale  so  imeli  v  postopku  kršitelja, ki so mu  zasegli  manjšo  količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu  Policijske  postaje  Domžale  bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.
20. 1. 2018
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA V ZGORNJIH JARŠAH
Policisti PP Domžale so imeli v Zgornjih Jaršah v postopku voznika osebnega avtomobila,  saj ga vozil pod vplivom alkohola (0,76 mg/l). Vozniku je bilo začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo policisti z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.
 VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V PODREČJU
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  vlomu v stanovanjsko hišo v Podrečju.  Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod vlomil skozi okno in tako prišel v notranjost stanovanjske hiše. Najprej jo je pregledal, potem pa iz nje odtuji oz. ukradell denar in več kosov zlatnine. Z opisanim kriminalnim dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 900 evrovPolicisti v zvezi z opisano tatvino nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
 ZASEG PREPOVEDANE DROGE V DOMŽALAH
Policisti  Policijske  postaje  Domžale  so  imeli  v  postopku  kršitelja, ki so mu zasegli  manjšo  količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu  Policijske  postaje  Domžale  bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.
 
VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V PODREČJU
Policisti  PP  Domžale  so  bili  obveščeni  o  vlomu v stanovanjsko hišo v Podrečju.  Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  neznani storilec s pomočjo klopi splezal  na  balkon v 1.  nadstropju  stanovanjske hiše, kjer je na vzvod vlomil  skozi okno ter iz notranjosti odtujil oz. ukradel denar. Z opisanim dejanjem je neznani  storilec lastnico oškodoval za okoli 12.000 evrov. Policisti v zvezi opisano tatvino nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
 21. 1. 2018 
ZASEG  OSEBNEGA  AVTOMOBILA V ZGORNJIH JARŠAH
Policisti PP Domžale so imeli v Zgornjih Jaršah v postopku voznika osebnega avtomobila,  ki ga njegov lastnik vozil v času ukrepa odvzema vozniškega dovoljenja. Na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa je bil osebni  avtomobil  vozniku  zasežen  in  s  pogodbeno  avtovleko odpeljan v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Vir: Policijska postaja Domžale