KRONIKA Policijske postaje DOMŽALE
ZA OBDOBJE OD 18. 12. 2017 DO 24. 12. 2017

18. 12. 2017

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod skozi vrata delavnice vlomil v stanovanjsko hišo. Notranjost stanovanjske hiše je pregledal in iz nje ukradel CD zgoščenke s programsko računalniško opremo, moško ročno uro in nekaj kosov zlatnine. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 1.500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 12. 2017

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod skozi terasna vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Notranjost stanovanjske hiše je pregledal in iz nje ukradel hranilnika z in nekaj kosov zlatnine. Z dejanjem je neznani storilec lastnico oškodoval za približno 2.600 EUR. Policisti v zvezi opisanim kriminalnim dejanjem nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 12. 2017

DRZNA TATVINA DENARNIC

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o drzni tatvini denarnic iz stanovanjske hiše v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznana storilka v stanovanjski hiši, z namenom prodaje obližev, zamotila oškodovanko in ji iz notranjosti hiše ukradla dve ženski denarnici z vsebino (z denarjem in dokumenti). V nadaljevanju je neznana storilka s pomočjo dveh odtujenih bančnih kartic in odtujenih PIN kod opravila več dvigov na bankomatih v skupni vrednosti 1.220 EUR.

Najpogostejša PIN-koda na svetu.

Z opisanim kaznivim kriminalnim dejanjen je neznana storilka lastnico oškodovala za približno 1.300 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 12. 2017

ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti Policijske postaje Domžale so imeli v postopku kršiteljico, ki so ji zasegli manjšo količino prepovedane droge. Pri prekrškovnem organu Policijske postaje Domžale bodo policisti zoper kršiteljico uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

23. 12. 2017

PROMETNA NESREČA

Policisti PP Domžale so bili obveščeni, da se je v Podmilju pripetila prometna nesreča s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je do nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika, ki je bil v prometni nesreči udeležen sam in se je v nesreči lahko telesno poškodoval. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Krtini. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pri hiši vzel lestev, splezal na balkon v 1. nadstropju in na vzvod vlomil skozi okno spalnice. Iz notranjosti je odtujil (ukradel) dve vinjeti in gotovino. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 2.300 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

VLOM V AVTOMAT

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v avtomat s pijačo in hrano v Zaborštu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl vrata avtomata in iz njega odtujil več pijače in hrane.

Z opisanim kaznivim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

ZASEG VOZILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP V LUKOVICI

Policisti PP Domžale so imeli v Lukovici v postopku voznika osebnega vozila, za katerega je bilo ugotovljeno, da vozi osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozniku je bilo vozilo na podlagi 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa zaseženo in s pogodbeno avto-vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

24. 12. 2017

VLOM V MLEKOMAT

Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v mlekomat v Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl vrata mlekomata in iz njega odtujil (ukradel) gotovino. Z opisanim nečednim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 150 EUR. Policisti nadaljujejo, kot je v njihovi navadi, z zbiranjem koristnih obvestil.

Vir: Policijska postaja Domžale

Zaprosilo

Policija bo v mesecu decembru in januarju usmerjala pozornost v ukrepanje
ob zaznavah kršitev s področja uporabe pirotehničnih izdelkov in  pri tem s striktnim ukrepanjem zoper kršitelje poskušala zagotoviti uporabo pirotehničnih sredstev, kot je določena z zakonodajo, hkrati pa bomo izvajali tudi preventivne aktivnosti skozi projekt “Bodi zvezda, ne meči petard”.

Občane opozarjamo, da je prodaja in uporaba pirotehničnih izdelkov dovoljena vse leto, razen izdelkov, katerih glavni učinek je pok. Ti so podvrženi strožjemu režimu, tako pri prodaji kot pri uporabi.

Prodaja pirotehničnih izdelkov kategorije F1, katerih glavni učinek je pok, je dovoljena le od 19. do 31. decembra, njihova uporaba pa je dovoljena samo v času od 26. decembra do 1. januarja.

Prodaja, posest in uporaba ognjemetnih izdelkov kategorije F2 in F3, katerih glavni učinek je pok (npr. različne vrst petard), je v Republiki Sloveniji strogo prepovedana.

Ognjemetni izdelki kategorije F1 so izdelki, ki predstavljajo zelo majhno nevarnost, povzročajo zanemarljivo raven hrupa in so namenjeni uporabi v strnjenih naseljih, vključno z ognjemetnimi izdelki, ki so namenjeni uporabi v stanovanjskih zgradbah in drugih zaprtih prostorih. Ne glede na to je uporaba ognjemetnih izdelkov kategorije F1, katerih glavni učinek je pok, prepovedana v strnjenih stanovanjskih naseljih, zgradbah in vseh zaprtih prostorih, v bližini bolnišnic, v prevoznih sredstvih za potniški promet in na površinah, na katerih potekajo javni shodi in javne prireditve. V stanovanjskih zgradbah in drugih zaprtih prostorih je dovoljeno uporabljati le ognjemetne izdelke kategorije F1, ki so proizvedeni, namenjeni in označeni za tako uporabo.

Zakon o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih poleg drugih kazenskih določb določa tudi, da se z globo od 400 do 1.200 eurov za prekršek kaznuje posameznik oziroma fizična oseba, ki prodaja, kupuje, poseduje ali uporablja ognjemetne izdelke kategorije F2 in F3, katerih glavni učinek je pok ali uporablja ognjemetne izdelke kategorije F1, katerih glavni učinek
je pok na krajih, na katerih je njihova uporaba prepovedana ali jih uporablja izven dovoljenega časa.