V preteklih 48-ih urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 316 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 105 dogodkov, s področja javnega reda in miru 89 dogodkov in s področja prometne varnosti 105 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 25 tatvin, 18 vlomov (v sedmih primerih je ostalo pri poskusu) in 7 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Odtujiti = ukrasti


V Medvodah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.


V okolici Domžal je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.


V Šiški je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit in gotovino. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.


V okolici Domžal je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit in gotovino. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.


V Šiški je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit in gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 3.000 evrov.


V Logatcu je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.


V Šiški je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.


V Radomljah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.


Na območju Bežigrada bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.


V Šiški bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.


V Šiški bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil nakit in mobilni telefon. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.


Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
policijski inšpektor
REPUBLIKA SLOVENIJA
MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE