Kamniški Kamfest je največji poletni kulturni festival – kmalu!

Med 9. in 17. avgustom 2019 se bo v Kamniku odvil že 16. Kamfest, največji poletni kulturni festival v širši regiji.

V devetih dneh se bo odvilo preko 60 žanrsko izjemno pestrih dogodkov – od glasbenih dogodkov za širšo množico in bolj izbrane okuse ter gledaliških predstav za otroke in odrasle pa vse do likovnih, multimedijskih dogodkov. Večina dogodkov je brezplačnih. Organizator, Kulturno društvo Priden možic, letos pričakuje (če bo vreme naklonjeno) preko 30.000 obiskovalcev.

Program festivala je od danes naprej objavljen na spletni strani www.kamfest.org, kot programsko prilogo pa so ga prejeli tudi bralci Kamničan-ke, časopisa občine Kamnik.

Poudarki in novosti programa:

Samostanski oder v mekinjskem samostanu bo letos gostil velika imena slovenske glasbene scene. Za obzidjem starodavnega prizorišča bo mogoče prisluhniti projektu Sounds of Slovenia, ki slovensko ljudsko izročilo predstavlja v sodobnih in živih priredbah, v njem pa Kamnik zastopa Robi Pikl. Oder bo gostil tudi Rudija Bučarja, ki bo v mesto zanesel nekaj primorskega melosa, Severa Gjurin pa bo v večeru kitarsko-vokalne blagozvočnosti prostor napolnila z ekskluzivnim zvočnim pristopom.

Mestni oder bo letos zrasel sredi mesta in bo žanrsko najbolj raznolik. Otvorila ga bo hrvaška etno zasedba Veja, naslednji dan pa bo gostil vzpenjajočo slovensko zvezdo Manco Berlec. Ponovno pa bo na festivalu nastopila shoegaze zasedba Haiku Garden, ki na tokratni Kamfest pride skoraj direktno z Izštekanih.

Tudi letošnji Kamfest ne bo minil brez Mobilnega odra, ki se je na festivalu pojavil lani. Letos bo 9 festivalskih dni krožil po mestu in odkrival ter oživljal urbane prostore, obenem pa povezoval glasbene in uprizoritvene dogodke. Med dogodki odra gotovo izstopa Synspecies, projekt Eliasa Merina in večkrat nagrajenega Kamničana, avdiovizualnega umetnika Tadeja Droljca.

Kamnik pa bo prizorišče še drugega festivalskega dogajanja. Glavni trg bo letos prizorišče otroškega in kino programa. Ulice in kotički Kamnika pa bodo prostor še DDV programa, dogodkov z dodano vrednostjo, park Evropa bo zasijal v formi Parka mladih – kotička, ki ga pripravlja Mladinski svet Kamnik. Festival bo tudi ponudil močen improvizacijski program v okviru ImpraKamFesta z mednarodno zasedbo in izjemen likovni program, ki ga pripravlja Medobčinski muzej Kamnik. Za zaključek pa pripravljamo poseben Kamfestovski stand up.

Za dodatne informacije smo dosegljivi preko elektronskega naslova [email protected] (Anže Slana, odnosi z javnostmi) pa tudi na telefonski številki +386 70 405 484.

Kamfest2019-program po dnevih

Uvodnik_Kamfest2019

Kamfest2019-program po odrih