Ali bo javnosti predstavljena vsebina temeljnega dokumenta za nov zdravstveni sistem v Sloveniji?

Vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec je na Vlado Republike Slovenije naslovila pisno poslansko vprašanje v zvezi z novim zdravstvenim sistemom v Sloveniji.

Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju.

Spoštovani,

na 2. redni seji Državnega zbora RS dne 26. septembra 2022 je minister za zdravje Danijel Bešič Loredan med drugim odgovarjal na ustno poslansko vprašanje koalicijskega poslanca Levice Mihe Kordiša v zvezi z novim zdravstvenim sistemom v Sloveniji, torej ene izmed vaših osrednjih zavez v koalicijski pogodbi. Dejal je: »Bom čisto natančen. Do konca tega leta bo strateški svet, ki je bil sestavljen na Ministrstvu za zdravje, pripravil temeljni dokument, na katerem bodo potem začela teči koalicijska pogajanja oziroma na osnovi katerega bomo iskali širši konsenz v družbi, katero tipologijo zdravstvenega sistema bomo v Sloveniji izbrali in jo vpeljali.«

Smo v zadnjem tednu leta 2022 zaradi česar lahko sklepam, da je strateški svet praktično že pripravil temeljni dokument za nov zdravstveni sistem v Sloveniji.

Zanima me:

1. Kakšna je vsebina temeljnega dokumenta za nov zdravstveni sistem v Sloveniji?

2. Kdaj bo javnosti predstavljena vsebina temeljnega dokumenta za nov zdravstveni sistem v Sloveniji?

O tej temi smo na portalu pisali že v začetku decembra, ko se je začelo govoriti o dokumentu, ki so ga pripravili na ministrstvu za zdravje. Več o dokumentu in o skoraj 30 mestih, ki bodo po tem predlogu ostali brez nujne medicinske pomoči, si lahko preberete na spodnji povezavi.

 

Spletno uredništvo