Kako naj negujemo svojo kožo pozimi?

Zima je počasi že prišla, tudi mrzlo je že, tako da lahko napišem kaj na temo nege kože pozimi.

Za normalno delovanje kože je pomembna optimalna vsebnost vode v roženi plasti, ki jo zagotavljajo naravni vlažilni dejavnik in medcelični lipidi. Neugodne okoljske razmere, kot sta mraz in nizka relativna vlažnost zraka, prispevajo k povečani izgubi vode iz kože.

Preberite – mayarula_eknjiga!

S spremembo temperature se mora spremeniti tudi nega naše kože. Velike temperaturne razlike (zunanje temperature so lahko zelo nizke, v prostorih pa je zaradi ogrevanja toplo) kožo izsušijo in porušijo njeno naravno zaščito. Zato moramo pozimi zanjo poskrbeti z izdatnejšo in bolj hranljivo nego, ki bo našo kožo obnovila.

Mraz poruši zaščitno funkcijo kožne bariere, voda iz površine začne izhlapevati, hkrati pa je koža manj odporna na zunanje vplive.

Bolj dovzetna postane za škodljive snovi iz okolja. Ogrožena koža je tudi bolj občutljiva za alergene in infekte. Tako koža postane suha, razpokana, se lušči, pogosto je tudi srbeča, pordela in boleča. Je manj voljna in brez sijaja. V zimskem času je zato primerna nega ključnega pomena, nameniti ji moramo še več pozornosti kot sicer.

Pozimi namreč naša koža potrebuje tako zaščito kot vlago, zato je najbolje uporabljati izdelke, ki zagotavljajo oboje. Negovalni izdelki naj vsebujejo emoliente in okluzive, ki ji zagotavljajo zaščito ter vlažila. Takšni izdelki so bogate hranilne emulzije, kot je tudi naša intenzivna antioksidantna krema (https://www.mayarula.si/izd…/intenzivna-antioksidantna-krema).

Več o tem kaj predstavlja koži zaščito in vlago pa si lahko prebereš na mojem novem blogu https://www.mayarula.si/blog/koza-pozimi-potrebuje-tako-zascito-kot-vlago/ ❤

Darja Gornjak Korošec, mag. farm.

🌸 Ustvarjalka kozmetične linije Mayarula

✨

Izrazi svojo naravno lepoto!