V uredništvu poslovnega tednika Dela Svet kapitala so v zadnji letošnji njihovi izdaji (27. 12. 2019) naredili intervjuje z desetimi uspešnimi ljudmi, ki so po njihovem mnenju posebno zaznamovali leto 2019. Vsem so zastavili devet (istih) vprašanj. Eno izmed njih je bilo tudi to: Kako si predstavljate popolno srečo?

V našem uredništvu smo se odločili, da vam njihove zanimive odgovore predstavimo tudi na vašem portalu. Pa si jih skupaj preberimo!

Uršula Cetinski, direktorica Cankarjevega dom: Kot hip. Kot veselje v srcu.

Dora Domanjko, inženirka leta 2019: Iskanje sreče se začne s spanjem do poldneva, sledi skok v vodo za dobro jutro, potem pa se zapodimo v neki izziv. Naj bo to nov trik na surferski deski ali strokovna matematična zagata. In ko človeku po več dneh pregledovanja literature, modrovanja s kolegi in po tisoč padcih končno uspe … To je popolna sreča!

Marina Lindič, predsednica Združenja nabavnikov Slovenije: Živeti v harmoniji in sožitju sam s seboj, s tistimi okoli sebe; brez skrbi; imeti čas za svoje najdražje in zase; delati, kar te veseli; biti brez pritiskov.

Mojca Randl, ustanoviteljica in direktorica skupine Formitas: Mir v duši in hrepenenje v srcu.

Petra Malenšek, direktorica družinskega podjetja Vivapen: Vsak dan, napolnjen z življenjem. Tega se moram še naučiti. Biti srečna tu, kjer sem, in s tem, kar imam. SprejetiA merila za srečo so različna po življenjskih obdobjih. Tone Pavček je lepo opisal srečo: Sreča ni v glavi in ne v daljavi, ne pod palcem skrit zaklad. Sreča je, ko se delo dobro opravi. In ko imaš nekoga rad.

Peter Polič, družinsko podjetje P&P: Ko neizmerno ljubiš in si neizmerno ljubljen tudi sam. Ko delaš, kar te veseli, in imaš ob sebi ljudi, ki te sprejemajo takega, kot si.

Zoran Đukić, direktor nepremičninske agencije Stoja: Popolno srečo si predstavljam v družbi družine in ljudi, ki so mi blizu, in v stanju zdravja, ljubezni, miru, duhovne povezanosti, uspeha, a hkrati telesnega gibanja – torej ko v prej opisanem stanju resoniram z bližnjimi z božansko ali višjo energijo in me preplavljajo občutki samo lepega, mirnega in ljubečega. Recimo, ko si z družino na dopustu, lahko to, če se skoncentriraš, hitro doživiš. Svoje največje občutke sreče pa doživim, ko osrečim ali vidim srečne ljudi oziroma sem v njihovi družbi in me preplavljajo energijski mravljinci, torej energija či ali prana ali božanska, kakor želite, potuje po vsakem atomu v meni.

Lidija Sajevec, vodja družbe AMZS: Nasmeh brez razloga. Mir v duši. Dajati in osrečevati druge.

Marjeta Furlan, soustanoviteljica podjetja Intra lighting iz Šempetra pri Gorici, Delova podjetniška zvezda 2019: Nikoli ne razmišljam o popolni sreči. Verjamem v popolnost trenutkov in drobnih pozornosti, ki me izpolnjuejo. To so trenutki z mojo vnučko Leno, z družino, pa ko občudujem lepote narave in umetnosti. Ter seveda veselje in ponos, ki ju doživljam ob dosežkih naše ekipe.

Peter Kosin, vodja podjeta Inea: Stanje skladnosti in ljubezni med sabo, bližnjimi in svetom; ko lahko sprejemaš vse to, kot dejansko je, in si tako tudi sprejet brez zadržkov.

Za objavo pripravil: O. U.