In da pregovor drži pričajo številni obiskovalci, ki so se kljub slabši vremenski napovedi vseeno prepustili zvoku glasbe in obiskali planino na praznik harmonike!

Že 23. tekmovanje odličnih harmonikarjev je tudi tokrat potekalo pred gostilno Zeleni rob. Obiskovalce in tekmovalce je na spodnji postaji nihalke že zgodaj pozdravil pastir, ki ni igral na harmoniko, ampak raje zatulil v kravji rog.

Prve harmonike so se v spremstvu harmonikarjev odpeljale na planino že pred 9. uro, ob 10. uri pa se je pričelo težko pričakovano tekmovanje.

Prve prijave harmonikarjev so potekale na spodnji postaji nihalke, od koder so se nato tekmovalci z nihalko in sedežnico odpeljali do Zelenega roba. Dobre volje in smeha ni manjkalo, saj so že kmalu po prihodu na Zeleni rob harmonikarji raztegnili meh. Po nagovoru organizatorjev so tekmovalci pričeli s svojimi nastopi.

Odmevale so znane viže, zvok harmonike je preplavil Veliko planino. Obiskovalci so se zabavali ob dobri glasbi ter bogatem srečolovu, ekipa gostilne Zeleni rob je poskrbela za lačne in žejne, okrepčila željne.

Komisija je imela težko nalogo izbrati najboljšega, kajti vsi tekmovalci so bili odlični. Ocenjevali so muzikalnost, tehnično izvedbo, melodijo in harmonijo.

Gašper Štajnar Fotografija je iz leta 2015.

Absolutni prvak tokratnega tekmovanja harmonikarjev je bil Gašper Štajnar, ki je zasedel 1. mesto v 2. skupini.

Jaka in Ema Smolnikar

V svojih skupinah so bili zmagovalci tudi Jaka Smolnikar, Ema Smolnikar in Maksi Vinšek.

Maksi Vinšek je bil najboljši v kategoriji nad 50 let. FOTOgrafije: Peter Bukovnik

Tokrat je bil najmaljši udeleženec tekmovanja Gašper Pleško, najstarejši pa Franc Osterlič.

Vabljeni na Veliko planino!

Dogodke in novice si lahko ogledate na naši spletni strani. 

Sledite nam na naših družabnih omrežjih, objavite svojo fotografijo s potepanja po Veliki planini in z veseljem jo bomo delili!