Jubilejnega 10. Veronikinega teka, ki ga je organiziral Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, se je udeležilo 267 odraslih tekačev, kar je rekordna udeležba.

Desetkilometrsko traso sta najhitreje premagala Klemen Bojanc med moškimi z rezultatom 33:02,6 in Nuša Mali (AK Domžale) med ženskami z rezultatom 41:11,6. Zmagovalcu sta sledila Miran Cvet (KGT Papež Kamnik, 33:07,6) in Gašper Bregar (KGT Papež Kamnik, 33:54.0), zmagovalki pa Tjaša Vrtačič (GSŠRM Kamnik, 41:28.7) in Nives Skube (41:45,4).

Najdaljša preizkušnja letošnjega Veronikinega teka je ponovno potekala v enem krogu po širšem območju Kamnika, saj so tekači lansko takšno traso zelo pohvalili.

Klemen Bojanc je obranil svojo lansko zmago in tudi izrazito izboljšal čas. Za razliko od lani, pa je tokrat še zadnjih nekaj metrov boril za zmago.

Foto: Klemen Brumec

»Da sem zmagal sem mogoče začutil šele zadnjih 100 metrov. Vsekakor pa sem bil letos bolj pripravljen kot lani, zato sem si pred tekmo zadal cilj, da bi izboljšal lanski rezultat in tekel pod 34 minut. Nisem pa pričakoval, da bom tako prepričljivo izboljšal svoj lanski rezultat. Zato sem toliko bolj vesel,« je ob prihodu na cilj dejal Klemen Bojanc.

Nuša Mali pa je pohvalila progo: »Veronikin tek mi je zelo všeč. Predvsem sem bila pozitivno presenečena nad vzdušjem ob progi. Odlično je bilo.«

Foto: Klemen Brumec

Rezultati teka na 10 kilometrov po različnih kategorijah so na voljo na tej povezavi: http://www.timing.si/slv/. Najboljšim tekačem sta nagrade podelila podžupan v začasnem upravljanju funkcije župana Igor Žavbi in član upravnega odbora Atletske zveze Slovenije in predsednik Športne zveze Kamnik Dušan Papež.

Foto: Matic Klanšek

Pred tekom na najdaljšo razdaljo je potekalo Občinsko prvenstvo v uličnih tekih v treh starostnih kategorijah. Občinska prvakinja letnik 2008 in mlajši je postala Tia Rehar Zupan (AK Velenje), drugo mesto je osvojila Veronika Souidi, tretje pa Ivana Kokalj (OŠ Frana Albrehta). Občinski prvak letnik 2008 in mlajši je postal Aljaž Bajec, sledita Žiga Bajec in Aljaž Berginc. Občinska prvakinja letnik 2006 in 2007 je postala Viktorija Dolinšek (OŠ Stranje), sledita Zarja Pančur (OŠ Šmartno v Tuhinju) in Kristina Souidi. Občinski prvak letnik 2006 in 2007 je postal Nal Česen, drugo mesto je osvojil Nik Belaj (TK Trisport Exoterm), tretje pa Nik Romšak (OŠ Stranje). Občinska prvakinja letnik 2003 in 2005 je postala Lara Lamprečnik, sledita Karolina Zbičajnik (OŠ Frana Albrehta) in Lina Ilar (OŠ Oskarja Kovačiča, Ljubljana). Občinski prvak letnik 2003 in 2005 pa je Luka Dacar, drugo mesto je osvojil Jan Maradin (TK Trisport Exoterm), tretje pa Aleš Prelovšek (KGT Papež Kamnik). Najmlajši so tekli na razdalji 600 metrov, ostali pa na 1000 metrov. Prireditev se je zaključila s tekom predšolskim otrok s starši– Ciciban teče, kjer so bili zmagovalci vsi.

Vsem tekačem je veliko sreče zaželel podžupan v začasnem upravljanju funkcije župana Igor Žavbi: »Kamnik je športno mesto, kar dokazujejo številni dogodki skozi celo leto. Moto v športu je zdrav duh v zdravem telesu, jaz pa bi dodal, da naj bo šport za zdravje in ne zdravje za šport. Vsem tekačem želim, da bi se ob teku naužili lepot Kamnika.«

Organizatorji se za pomoč pri organizaciji zahvaljujejo (po abecednem redu): Arboretum Volčji Potok, Avtoličarstvo in avtokleparstvo Papež, Bodifit, Coca-Cola, Enzo grafika, Gorenjski glas, Intersport, Lidl, Optika Aleksandra, Pizzeria Olivia Trzin, Pokali Niko Šketa, Prosti čas, Prijavim.se, Radio HIT, Slovenia Eco Resort, Terme Snovik Timing Poljane in Tiskarna Boob.

Za več informacij:

Samo Trtnik
gsm: +386 40 433 628
e-mail: [email protected]

Foto: Matic Klanšek in Klemen Brumec