Vodja poslanske skupine SDS Jelke Godec je predsednici parlamenta poslala odprto pismo, na katero se je predsednica Državnega zbora mag. Urška Klakočar Zupančič odzvala danes

V petek 19. maja je vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec na predsednico parlamenta mag. Urško Klakočar Zupančič naslovila odprto pismo glede stališča o ravnanju podpredsednice Državnega Zbora Nataše Sukič, ki se je priklenila na prosilca za mednarodno zaščito in preprečila uradno dejanje uradni osebi.

V preteklem tednu je bila napovedana deportacija dveh prosilcev za mednarodno zaščito na Hrvaško. Na dan deportacije se je že zjutraj pred Azilnim domom zbrala skupina ljudi, ki je protestirala proti tema izročitvama. Med protestniki je bila tudi podpredsednica parlamenta Nataša Sukič, ki se je z verigo priklenila na enega od prosilcev, ki bi moral biti deportiran. S tem dejanjem je preprečila uradno dejanje uradni osebi, kar predstavlja nedopusten poseg v opravljanje uradnih nalog skladno z veljavno zakonodajo. Še več, gre za sum storitve kaznivega dejanja.

Prav zaradi zgoraj navedenega dejanje je vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec na predsednico Državnega zbora Klakočar Zupančičevo naslovila odprto pismo.

V pismu je Godčevo zanimalo, ali je bila predsednica parlamenta o udeležbi podpredsednice na protestu in priklenitvi na azilanta predhodno obveščena in kakšno je njeno stališče glede tega dejanja. Prav tako je Godčevo zanimalo, ali bo od podpredsednice zahtevala pojasnila in predvsem ali bo naznanila sum storitve kaznivega dejanja po 299. in 257. členu Kazenskega zakonika.

Predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič se je danes odzvala na odprto pismo in zapisala, da bo izpostavljeno temo v odprtem pismu uvrstila na delovni posvet z vodji poslanskih skupin, ki naj bi bila predvidoma po 5. juniju.

Spletno uredništvo