Je administrativno napako povročil kozmični dež?

Predsednik Slovenske demorkatske stranke Janez Janša je ob napačnem navajanju izobrazbe kandidatke za kmetijsko ministrico Mateje Čalušić premiera Roberta Goloba na družbenem omrežju X pozval, naj umakne predlog njene kandidature ter tako DZ in sebi prihrani “nekaj dragocenega časa in kredibilnosti”.

Iz kabineta predsednika vlade so za STA sporočili, da premier Robert Golob tudi po zapletu z napačnim navajanjem izobrazbe kandidatke za kmetijsko ministrico Mateje Čalušić vztraja pri svojem predlogu in da kandidatka uživa njegovo zaupanje.

V Gibanju Svoboda pa so danes zapisali, da prevzemajo odgovornost za napačno navajanje izobrazbe in da je šlo za administrativno napako.

Spomnimo, tako na spletni strani DZ, kot tudi na kandidatni listi, ki jo je pred parlamentarnimi volitvami leta 2022 objavila Državna volilna komisija, je bilo namreč zapisano, da ima univerzitetno izobrazbo, medtem ko je iz njene javno objavljene diplome razvidno, da ima le diplomo visokošolskega strokovnega študijskega programa 1. stopnje.

Čalušić je v soboto, v prvem odzivu poudarila, da se ni predstavljala z izobrazbo, ki je nima. Kot njena izobrazba je bila namreč navedena univerzitetna diploma, a ima le visokošolsko.