V centru Grosuplja, na Adamičevi ploščadi, so na ogled postavljene jaslice. Da bodo prinesle veselje, mir, da bo vsem ob pogledu na njih lepo, da bo toplo pri srcu.

Jaslice so na ogled postavili v petek, 9. decembra 2022, s prazničnim otvoritvenim dogodkom. Občanke in občane, Grosupeljčanke in Grosupeljčane je nagovoril podžupan Janez Pintar, jaslice je nato blagoslovil župnik Martin Golob.

Podžupan Janez Pintar je v svojem nagovoru razmišljal, da nosijo jaslice velik pomen. Predstavljajo slovensko kulturo, mir, zato bi bilo prav, da tako kot jih ima vsaka hiša doma, da bi jih imela tudi vsaka občina, zato je prav, da jih ima tudi Grosuplje. »Jaslice naj bodo simbol miru. Naj bodo simbol, ki bo prinesel mir na Zemlji, mir v državi, mir v občini, mir v naših krajih in nenazadnje tudi mir v naših srcih,« je dejal.

Vsem je, tudi v imenu župana dr. Petra Verliča, zaželel mirno in lepo pripravo na božič, ter vse lepo v novem letu.

»Jaslice predstavljajo, da se Odrešenik rojeva med nami. Da Bog nad nami ni obupal in da prihaja med nas, zato da nam pokaže, kako drug drugega ljubiti. Da nam pokaže, da je smisel v našem bivanju, pa četudi ne gre vedno vse gladko in lepo. Da nam tudi pokaže, da se v življenju splača truditi. Namreč če Bog pošlje svojega sina med nas, pomeni, da smo zanj zelo dragoceni,« pa so misli, ki jih je z nami delil župnik Martin Golob.

Jaslice je nato tudi blagoslovil in vsem zaželel, naj bo Adamičev trg z jaslicami kraj srečevanja, naj ob njih drug k drugemu pristopamo z  lepim, mirnim sporočilom.

Otvoritveni dogodek so s pesmijo, božično-novoletno, v duhu prijateljstva, povezanosti, veselja in radoživosti, pa tudi miru in ljubezni popestrile Ladies first. Sicer vokalna zasedba 4 deklet, ki se jim je tokrat pridružil še pevec. Prireditev je povezovala Tadeja Anžlovar.

V Grosupljem so tako že trdno vstopili v praznični decembrski čas. Zažarele so praznične lučke, obiskal nas je sveti Miklavž, v Božični vasi je zaživela praznična tržnica in mestno drsališče. Otroci iz vrtca Kekec ter prvih razredov osnovnih šol Louisa Adamiča in Brinje so s svojimi umetniškimi izdelki okrasili Kolodvorsko ulico. Na Adamičevi ploščadi so vsem na ogled postavljene tudi jaslice.

 

Spletno uredništvo
Vir: Občina Grosuplje, zanjo Jana Roštan