Danes zjutraj smo lahko na Planet TV prvič gledali njun skupni televizijski intervju za katerokoli televizijo. Predsednika vlade smo danes spoznali v povsem drugi luči, kot družinskega človeka, moža in očeta, sproščenega in nasmejanega.

Predsednik vlade Janez Janša in njegova soproga Urška Bačovnik Janša sta bila danes gosta oddaje Jutro na Planet TV. V oddaji, v kateri sta sploh prvič na katerikoli televiziji nastopila skupaj, sta spregovorila o spominih na njuno otroštvo, prav tako na čas študija, spregovorila sta tudi o začetkih njune ljubezni, pa tudi o izgubljenem zaročnem prstanu in poroki.

Spoznala sta se v hribih, med plezanjem. “Hribi so tisti, ki so naju združili,” je poudaril predsednik vlade Janez Janša. “Ko gre za vez med dvema, mora obstajati polje, kjer se njuni interesi prekrivajo. Pri nama je eno od teh polj zagotovo ljubezen do gora, morda v začetku celo odločilno,” je ob tem dejal.

Po naključju sva imela skupne prijatelje in skupaj smo hodili na plezalne podvige,” je povedala Urška Bačovnik Janša. “Najine prve plezalne ture se zelo dobro spomnim, to je bila Loška stena. Janezova družba me je povabila, da se jim pridružim. Takrat sem bila na vrhuncu svoje plezalne kariere, ravno sem prišla z odprave v Peruju in bila sem v odlični kondiciji,” se je pohvalila, “zato se mi je tista smer, sicer najdaljša stena pri nas, zdela kar nekoliko prelahka.

V navezi je bila prav z Janezom Janšo. “Rekli so mi, da moram paziti nanj, ker je predsednik vlade,” se je zasmejala, ” in potem sva se vso pot nekoliko grdo gledala, ker sem ga imela precej ‘na kratko’, s čimer se Janez ni strinjal.

Del pogovora je bil namenjen tudi vzgoji otrok in tem, kakšne vrednote skušata predati svojima otrokoma. “Mislim, da vsak vzgaja otroke tudi na podlagi izkušenj iz lastnega otroštva. Velikokrat sem razmišljal, kaj je tisto, kar so mi starši vcepili in je najbolj dragoceno. To je čut za pravičnost, da znaš ločiti, kaj je prav in kaj narobe brez zakonov,” je ob tem povedal predsednik vlade Janez Janša, njegova soproga pa je dodala, da želi otroka naučiti predvsem spoštovanja vseh, tudi tistih, ki razmišljajo drugače, ter da sta do vseh prijazna.

Vir: Instagram

Predsednik vlade in soproga sta spregovorila tudi o tem, kako je epidemija koronavirusa vplivala na družinsko življenje, pa tudi o njuni skupni ljubezni – gorah, o svojih spominih na študentska leta.

Spregovorila sta tudi o zaroki in o izgubljenem zaročnem prstanu. Urška se je ob tem nasmejala in javnosti zaupala, da velikokrat kaj izgubi. Isto se ji je zgodili tudi z zaročnim prstanom, saj ga je pred plezanjem kot vedno spravila v žep. Po plezanju je razočarana ugotovila, da prstana ni. Po nekaj mesecih, ko je skopnel sneg, sta šla ponovno skupaj na Kofce, kjer sta bila takrat drugič. Povedala je, da se je tam takrat še njen zaročenec nenadoma sklonil in nekaj pobral. Našel je prstan, ki sem ga nekaj časa pred tem izgubila in ob tem dodal: “No, očitno si mi res namenjena.

Dotaknila sta se tudi poroke v naravi. Urška je med pogovorom celo povedala, da “njeni trije fantje”, ko so skupaj, velikokrat skupaj igrajo tudi igrice. Med drugim sta nam zaupala celo, da je predsednik vlade Janez Janša svojo Urško celo vprašal, če želi, da zapusti politiko, a mu je odvrnila, da ne.

Ob zaključku oddaje sta spregovorila tudi o novoletnih željah. Predsednik vlade Janez Janša je tako vsem zaželel veliko zdravja, “da premagamo koronavirus ter zaživimo normalno.” Urška Bačovnik Janša pa je dejala, da se ji “življenje zdi potovanje, potovanje brez zemljevida in naj tako ostane tudi v prihodnjem letu.