»Mogoče ste bili do zdaj hvaležni, da smo dajali obljube, zdaj nam bodo pa ljudje raje hvaležni za rezultate,« je predsednik vlade povedal v nedavni izjavi.

Poslanka poslanske skupine SDS Anja Bah Žibert je na vlado naslovila pisno poslansko vprašanje glede obljub vlade.

Celotno poslansko vprašanje objavljamo v nadaljevanju:

Če smo prve mesece vašega vodenja države mislili, da bomo vaše delo ocenjevali na podlagi koalicijske pogodbe, smo kaj kmalu ugotovili, da ste vlada časovnic. Zato smo se, tako opozicija kot širša javnost, poglobili v vedno nove časovnice in preko njih spremljali, kaj delate in kako učinkoviti ste pri vašem delu.

Po slabem letu vašega vladanja pa je prišla odmevna izjava predsednika vlade, da se v komuniciranju največje vladne stranke obetajo spremembe, saj je napovedal, da ne bodo več dajali obljub, ampak bodo javnost seznanjali z rezultati svojega dela. »Mogoče ste bili do zdaj hvaležni, da smo dajali obljube, zdaj nam bodo pa ljudje raje hvaležni za rezultate,« je predsednik vlade povedal v izjavi.

S tem je med ljudi znova vnesel zmedenost in nelagodje, saj mnogi izmed njih ne vedo več, kakšno težo ima koalicijska pogodba, predvsem pa kaj bo s številnimi napovedanimi časovnicami.

Zanima me:

1. Ali lahko zadnjo izjavo predsednika vlade o tem, da ne bodo več dajali obljub, razumemo tako, da so bili vse dosedanje obljube neverodostojne?

2. Ali lahko zadnjo izjavo predsednika vlade o tem, da ne bodo več dajali obljub, razumemo tako, da so vse že napovedane časovnice stvar preteklosti in se je z njimi zgolj zavajalo državljane?

3. Ali zadnja izjava predsednika vlade o tem, da ne bodo več dajali obljub, velja zgolj zanj in ministre Gibanja Svobode ali tudi za ministre Levice in Socialnih demokratov?

Izjave predsednika vlade so tudi na družbenih omrežjih dvigovala prah, saj je bilo na njih zaznati ogromno zapisov glede njegovih besed.

Spletno uredništvo
Vir poslanskega vprašanja: spletna stran SDS