Kljub temu, da se aprilsko vreme nadaljuje v maj, se sproščanje ukrepov med ljudmi še ne čuti, predvsem ne, ker se čuti zaprtost v »glavah«. In glede na to, da pozno prihaja pomlad, vidim to kot novo prebujanje, ljudem se bodo odprla popolnoma nova obzorja.

 

Edini medij, ki sem ga v Sloveniji priznaval za kredibilnega in ga tudi spremljal po spletu, ko sem v tuji je bila RTV Slovenija. V zadnjem obdobju, ko pa je zelo načrtno delal proti vladi, je to zame postal rumeni medij in nima več resnosti v nekem realnem prostoru. Realno je, da javni medij prikazuje realno sliko in ni nasprotnik nikogar, temveč poskuša pokazati stvari, iz večih zornih kotov, tako da si gledalec/poslušalec sam ustvari realno sliko.

Žal pa smo lahko v zadnjem letu spremljali zelo načrtno napadanje aktualne oblasti, predvsem pa se je naredilo veliko škode pri ozaveščanju javnosti.

Ampak na situacijo, lahko sedaj pogledam zelo pozitivno, saj tako veliki »koncepti«, kot so RTV, UKC, IJS… ki nikoli niso doživeli prave prevetritve, čiščenja, revolucije; so sedaj sami sebe pripeljali h koncu.

Morda je to prispodoba z izumrtjem Dinozavrov, tako so potem prišle do izraza nove živalske vrste, zgodila se je evolucija.

In tako bodo sedaj tudi slovenski Dinozavri izumrli in zrasle bodo nove perspektivne institucije, ki nikoli več ne bodo Dinozavri, kot tisti, ki se nikoli več niso obudili.

 

Piše: prof. dr. Milan Krajnc

Milan Krajnc – mentor za družinska podjetja, akademik, psihoterapevt, avtor