V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.431 klicev. Med 593 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 124 prometnih nesreč, 52 kršitev javnega reda in miru ter 97 kaznivih dejanj.

V 106 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 17 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 1 nesreči huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 1 voznika.

Ob 6.48 je na regionalni cesti Šmarje – Dragonja, občina Piran, osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka in poškodovani osebi nudili prvo pomoč. Reševalci NMP so jo oskrbeli in prepeljali v SB Izola.

Ob 7.03 so v Šolski ulici v Kamniku trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj, odklopili akumulatorje, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in počistili cestišče. Poškodovala se je ena oseba.

Ob 7.31 sta v Prvačini, občina Nova Gorica, trčili osebni vozili. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Ob 12.10 sta v Zgornji Rečici, občina Laško, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje in PGD Laško so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite motorne tekočine in odklopili akumulatorja. Reševalci NMP Laško so oskrbeli poškodovano osebo.

Ob 14.24 se je na Ljubljanski cesti v Kamniku pri trku kolesa in osebnega vozila poškodovala kolesarka. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj, pomagali reševalcem NMP Kamnik pri oskrbi ponesrečenke, slednji pa so jo odpeljali v UKC Ljubljana.

OB 15.22 je v Solkanu v križišču solkanske obvoznice in Soške ceste, občina Nova Gorica, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in trčilo v zid. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč poškodovani voznici do prihoda reševalcev NMP Nova Gorica.

Ob 18.16 je v Šmarjeških Toplicah traktor zapeljal z vozišča in se prevrnil. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmarjeta so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč pri oskrbi in prenosu ponesrečenega v helikopter. Reševalci NMP Novo mesto so ponesrečenega traktorista oskrbeli na kraju. V UKC Ljubljana pa ga je prepeljal helikopter SV skupaj z dežurno ekipo HNMP. Kraj pristanka so zavarovali gasilci.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 42 intervencij na javnem kraju, 10 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 48 tatvin, 23 vlomov, 9 poškodovanj tuje stvari, po 4 povzročitve telesnih poškodb in nasilja v družini, 3 grožnje, po 2 ponarejanji listin in ponarejanji denarja ter po 1 rop in drzno tatvino.

15. 5. 2023 je bil v Izoli je bil ukraden osebni avto Toyota Corolla, reg. št. KP KE 868, svetlo modre barve. letnik 2010,reg. št. KP KE 868.

V zadnjih 24 urah je so zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavali 127 oseb, 121 na območju PU Novo mesto ter po 3 na območju PU Kranj in Ljubljana. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (29) Nepala (22) in Maroka (22).

Spletno uredništvo