V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.227 klicev. Med 534 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 109 prometnih nesreč, 45 kršitev javnega reda in miru ter 96 kaznivih dejanj.

 

V 100 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 7 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 12 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika na območju PU Celje.

Ob 4.53 se je na ljubljanski obvoznici pri galeriji Strmec v smeri proti Dolenjski, občina Ljubljana, v prometni nesreči osebnega vozila poškodovala ena oseba. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, ukleščeno osebo rešili iz vozila in jo prenesli do reševalnega vozila.

Ob 9.02 je na lokalni cesti Dobrova–Polhov Gradec v bližini naselja Briše, občina Dobrova-Polhov Gradec, voznica z osebnim vozilom zapeljala s cestišča, avto pa je obtičal na strehi. Gasilci PGD Polhov Gradec, Dobrava in GB Ljubljana so s tehničnim posegom rešili voznico iz vozila, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP. Voznica osebnega vozila je zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku zapeljala s ceste in trčila v znak, odbojno ograjo  ter na koncu še v drevo, vozilo pa se je na nasipu prevrnilo  na  streho  v strugo potoka. Pri tem se je voznica huje telesno poškodovala. S helikopterjem je bila s kraja odpeljana v UKC Ljubljana, njeno življenje pa je ogroženo. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z  zbiranjem  obvestil  o  vseh  okoliščinah nesreče.

Ob 18.35 je na avtocesti v bližini Vodic osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in zaradi slabe vidljivosti nudili pomoč policistom pri osvetlitvi kraja dogodka. V nesreči je bila poškodovana ena oseba. Aktivirani so bili tudi gasilci GB Ljubljana, vendar njihova pomoč ni bila potrebna.

Ob 20.37 je na Dogoški cesti v Mariboru osebno vozilo zapeljalo na obcestno ograjo. Začetni požar na vozilu so pogasili stanovalci v neposredni bližini. Gasilci JZ GB Maribor so nato zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, očistili po vozišču iztekle motorne tekočine, pregledali vozilo in policistom nudili pomoč pri osvetlitvi kraja dogodka.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 33 intervencij na javnem kraju, 12 pa v zasebnih prostorih. 4 kršitelje na območju PU novo mesto, PU Koper in PU Ljubljana, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama na območju PU Celje in PU Murska Sobota izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 43 tatvin, 20 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, 5 ponarejanj denarja, 4 povzročitve telesnih poškodb, 4 nasilja v družini, 3 grožnje, 2 ropa, 2 preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 83 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 69 na območju PU Novo mesto in 14 na območju PU Koper. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Kube (16), Rusije (16), Bangladeša (11).

 

Spletno uredništvo