V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.676 klicev. Med 671 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 159 prometnih nesreč, 74 kršitev javnega reda in miru ter 110 kaznivih dejanj.

 

V 140 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 4 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 4 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa  pridržali 1 voznika.

Ob 7.49 so na cesti Trbovlje-Zagorje ob Savi, občina Trbovlje, trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Trbovlje in Zagorje so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulatorje. Poškodovani osebi so na kraju oskrbeli reševalci NMP Trbovlje in Zagorje ob Savi.

Ob 9.20 so na cesti Laško–Rimske Toplice v naselju Sevce v občini Laško trčila tri osebna vozila. Zaradi trčenja je eno vozilo zapeljalo z vozišča okoli 50 metrov po brežini do reke Savinje. Gasilci PGE Celje in PGD Laško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeno osebo in nato poškodovano osebo s pomočjo vrvne tehnike prenesli do reševalnega vozila. Reševalci NMP Laško so na kraju oskrbeli dve poškodovani osebi in ju prepeljali v SB Celje.

Ob 13.06 sta na avtocesti Unec–Logatec, občina Logatec, trčili osebni vozili. Dežurni delavci podjetja DARS so vozili odmaknili na počivališče Lom pred prihodom gasilcev PGD Dolnji Logatec in Cerknica, ki so nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP, odklopili akumulatorja in posuli iztekle tekočine.

Ob 13.06 sta na avtocesti Unec–Logatec, občina Logatec, trčili osebni vozili. Dežurni delavci podjetja DARS so vozili odmaknili na počivališče Lom pred prihodom gasilcev PGD Dolnji Logatec in Cerknica, ki so nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP, odklopili akumulatorja in posuli iztekle tekočine.

Ob 15.40 sta na Partizanski cesti v Velenju trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci PGE Velenje so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč štirim ponesrečenim osebam do prihoda reševalcev NMP Velenje, odklopili akumulatorje, usmerjali promet in zavarovali kraj pristanka helikopterja SV.

Ob 15.52 je na avtocesti v bližini naselja Lopata, občina Celje, osebno vozila trčilo v zaščitno ograjo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanega voznika.

Ob 16.20 sta v Vojkovi ulici v Vipavi trčila kolesarja s kolesi. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP Ajdovščina, ki so poškodovanega kolesarja na kraju oskrbeli in nato prepeljali v SB Šempeter pri Gorici.

Ob 16.41 se je na cesti Borjana–Podbela, občina Kobarid, pri padcu s kolesom poškodoval kolesar. Gasilci PGD Kobarid in Breginj so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč poškodovancu do prihoda reševalcev NMP Tolmin, ki so ga nato oskrbeli na kraju. Helikopter SV skupaj z dežurno ekipo HNMP je poškodovanega kolesarja prepeljal v UKC Ljubljana. Gasilci so zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč pri prenosu poškodovanca do helikopterja.

Ob 18.09 se je na cesti Buč–Šmartno v Tuhinju, občina Kamnik, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP Kamnik so oskrbeli poškodovano voznico in jo odpeljali v ZD Kamnik.

Včeraj smo poročali o prometni nesreči, ki se je zgodila v naselju Breg pri Zagradcu, v katerem je bil huje poškodovan pešec-otrok, ki je bil s kraja nesreča s helikopterjem odpeljan v UKC Ljubljana. Policija nas je obvestila, da je otrok zaradi hudih poškodb včeraj v bolnišnici umrl. Spomnimo, da se je nesreča zgodila 28. maja ob 8.42, ko je osebno vozilo zbilo otroka. Helikopter SV je poškodovanega otroka prepeljal v UKC Ljubljana. Kot nas je včeraj obvestila policija,  je do prometne nesreče je prišlo, ker je otrok nepravilno prečkal vozišče.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 55 intervencij na javnem kraju, 19 pa v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 46 tatvin, 25 poškodovanj tuje stvari, 19 vlomov, 7 groženj, 4 povzročitve telesnih poškodb, 4 ponarejanja denarja, 2 ropa, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah so bile obravnavane 104 osebe zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 87 na območju PU Novo mesto in 17 na območju PU Koper. Med njimi je bilo obravnavanih največ državljanov Maroka (53), Afganistana (26) in Pakistana (5).

Spletno uredništvo