Huda prometna nesreča s smrtnim izidom in zaprta cesta med Ribnico in Kočevjem.

 

Danes, okoli 11.20 ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na cesti med Ribnico in Kočevjem izven naselja Rakitnica. Po doslej znanih podatkih je prišlo do trčenja med osebnih vozilom, tovornim vozilom in avtobusom. V nesreči je voznik osebnega vozila umrl, dve osebi pa sta lažje poškodovani. Poteka ogled kraja prometne nesreče.

Cesta je trenutno zaprta, prav tako je predvidena daljša zapora, zato je promet urejen po lokalnih cestah.

Policija nas je obvestila, da je danes, okoli 11.20 je na glavni cesti med Ribnico in Kočevjem prišlo do hude prometne nesreče v kateri so bili udeleženi vozniki osebnega in tovornega vozila, ter avtobusa. Ugotovljeno je bilo, da je 47 – letni voznik osebnega vozila vozil iz smeri Ribnice proti Kočevju, ko je na Dolenjevaškem polju, v bližini odcepa za Gotenico iz neznanega razloga zapeljal na levi prometni pas po katerem je v nasprotni smeri peljalo tovorno vozilo. Voznik tovornega vozila se je umikal na desno, vendar je
med njima kljub temu prišlo do bočnega trčenja, po katerem je voznika osebnega vozila odbilo še v avtobus, ki je vozil za tovornim vozilom. Po trčenju sta avtobus in osebno vozilo obstala izven vozišča.

Voznik osebnega vozila je zaradi poškodb na kraju nesreče umrl, voznik avtobusa in potnica pa sta se v nesreči lažje poškodovala. Na avtobusu je bil prisoten še en potnik, ki pa se v nesreči ni poškodoval.

Policisti bodo o vseh okoliščinah prometne nesreče obveščali pristojno državno tožilstvo.

 

Spletno uredništvo